Boligejere i Sønderborg-området bestiller masser af energimærker

6. december 2020 Samfund

Hos Botjek Center Sønderjylland har der siden midten af oktober, været travlt med at lave energimærker på boliger i Sønderborg-området. Årsagen er, at energimærket er adgangsbilletten til at søge tilskud fra regeringens energirenoveringspuljer.

”Den store efterspørgsel på energimærker startede stort set samtidig med, at de nye tilskudspuljer til energirenovering blev åbnet i midten af oktober og siden da har vi næsten fået fordoblet antallet af bestillinger på energimærker i Sønderborg-området”, fortæller bygningssagkyndig og energikonsulent Gert Backman fra Botjek Center Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligejernes interesse for at få tilskud til energirenovering var så stor, at puljen for 2020 var væk på blot 14 dage og flere boligejere kunne ikke søge energirenoveringspuljen, fordi der ikke var et gyldigt energimærke, hvilket er et krav, hvis boligejere skal have tilskud til at isolere, skifte vinduer, anskaffe et ventilationsanlæg eller skifte til en grøn varmekilde.

I 2021 kan boligejere igen søge om tilskud til energirenovering og puljen er på 375 millioner kroner.

”Vi ser en klar sammenhæng mellem tilskud til energirenovering, og de mange bestillinger på energimærker, og det har særligt været boligejerne i Sønderborg-området, der har bestil energimærker”, siger Gert Backman, der også har en afdeling i Esbjerg, hvor der ikke har været en tilsvarende stigning i antal bestillinger på energimærker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gert Backman glæder sig over, at så mange boligejere i Sønderborg-området har bestilt energimærker, for et energimærke er meget mere end bare en adgangsbillet til at søge tilskud til energirenovering.

”Energimærket kan måske lidt sammenlignes med et bilsyn. Energimærket giver et aktuelt billede af boligens energimæssige stand, energiforbrug og CO2-udledning og viser, hvor der med fordel kan laves forbedringer, så boligen bliver mere energi-effektiv og udleder mindre CO2. Samtidig får boligejeren gode råd og vejledning om, hvordan boligens komfort kan forbedres, eksempelvis ved konstruktioner med ingen eller lidt isolering og varmeanlæg”, siger Gert Backman, der mærker en øget interesse for at boligens komfort skal blive bedre til glæde for familien.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Mange boliger, særligt fra ’50erne og ’60erne, kan med få og gennemtænkte renoveringsprojekter blive langt mere behagelige at leve i for hele familien. Det er noget vi snakker meget med boligejerne om i øjeblikket, for én ting er at få nedbragt energiforbruget og skifte til en grøn varmekilde – noget andet er at boligens herlighedsværdi for familien øget betragteligt ved at optimere boligens komfort”, siger Gert Backman.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Stor brand i Rinkenæs – politiet advarer imod røgen

3. februar 2023 112

Politiet opfordrer boere i Rinkenæs til at søge indendørs og undgå røgen fra en brændende gård. Brandvæsnet har – på grund af den kraftige blæst – svært ved at få få slukket branden. Fredag omkring klokken 16:30 kørte brandbiler fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Gråsten Frivillige Brandværn samt Sønderborg Brand og Redning til […]

Læs mere...