Borgmesteren: Nu er stien mellem Adsbøl og Nybøl langs Noret indviet

12. december 2020 Sundeved
Stien indvies. Foto: Sønderborg Kommune
Stien indvies. Foto: Sønderborg Kommune

Byrådets Landdistriktsudvalg fik fra starten af denne byrådsperiode også ansvaret for at udvikle naturværdierne i kommunen og sikre god tilgængelighed og oplevelser i naturen.

Udvalget gør sammen med ildsjælene fra landsbylauget et jættegodt arbejde. De penge, som vi i de sidste tre års budgetter har prioriteret til området, bliver rigtig godt brugt, skriver borgmester Erik Lauritzen på Facebook.

På den store bane er det udvikling af Kær Vestermark til et fantastisk spændende og bynært naturformidlingssted og udviklingen af Nordals Naturpark med de genskabte søer, ny skov og stiforbindelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den mindre – men nok så vigtige bane – er det et fortsat arbejde med at skabe gode natur og vandrestier overalt i kommunen.

Fredag var det så endnu en etape af stisystemet rundt om Nybøl Nor, der kunne indvies.

Det var trods Corona-begrænsninger en stor fornøjelse at være med til åbningen af stien, skriver borgmesteren.

Adsbøl Landsbylaug har været en meget aktiv samarbejdspartner i at realisere stien, der nu forbinder Adsbøl med Nybøl langs Noret.

Lokalformanden Mona Johannsen og formandskabet i Udvalget for Landdistrikter, natur og Fødevarer, Charlotte Engelbrecht og Kirsten Bachmann klippede snoren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derefter forlod det lille selskab stedet og børnene fra skolen i Adsbøl tog stien i brug.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk