Borgmesteren reagerer på Venstre-politikers indlæg på SønderborgNYT

16. februar 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen er helt enig med Heidi Frederikke Jørgensen i, at der fortsat er meget at gøre, når det handler om kommunens indkøb af varer og ydelser. Det er der på mange fronter. Det er det, der driver os alle. Det skriver Borgmesteren i en kommentar til Venstres byrådsmedlem Heidi Frederikke Jørgensen debatindlæg, som SønderborgNYT bragte tirsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Heidi glemmer vist at det om nogen er venstre der kritiserer kommunens udgiftsniveau. Det er rigtigt at det ikke ubetinget er dyrere at handle lokalt men det er ligeså ubetinget rigtigt at indkøb gennem store fællesskaber -indkøbsaftaler og udbud (altså det Venstre er så optaget af) giver besparelser. Men altså også fravalg af lokale og mindre leverandører, skiver Borgmesteren.

Netop derfor har vi i byrådet i de sidste fire år prioriteret og fravalgt en lang række udbudsmuligheder og indkøbsaftaler. Vi er en af de kommuner der deltager i færrest af disse ordninger. Netop for at prioritere de lokale leverandører.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren skriver videre, at det vil jeg at vi fortsat gør og hvis næstformanden i erhvervsudvalget også vil så kan vi sikkert komme videre ad den vej. Vedr. håndværkeropgaver så forstår jeg at Heidi vil have at man på forhånd skal vide at den næste opgave der skal bestilles går til håndværker X.

Det kan ikke være rigtigt at Danmarks liberale parti på den måde vil sætte konkurrenceelementet ud af kraft?, skriver Borgmesteren i en kommentar.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...