Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er i private hænder, lever op til aftalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen har sparet mange penge ved at udlicitere rengøringen og nu, hvor der skal skæres i budgetterne, så er der partier, som står fast på, at den anden del af rengøringen også skal sendes i udbud.

“Der har været kritik af rengøringen og med rette. Siden februar er der arbejdet på at rette op på tingene og langt de fleste steder er rengøringen nu tilfredsstillende, så jeg er klar til at stemme for, at anden del af udliciteringen sættes i gang”, siger Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at det må være sådan, at når noget ikke virker, så skal man få det til at virke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen har sparet mange penge ved at udlicitere rengøringen og nu, hvor der skal skæres i budgetterne, så er der partier, som mener, at den anden del af rengøringen også skal sendes i udbud.

Onsdag eftermiddag fortalte borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT, at der kan være et flertal udenom Socialdemokratiet, som er klar til at stemme for, at anden del af udliciteringen bliver stemt igennem og derefter ført ud i livet.

SønderborgNYT har forsøgt at få en kommentar fra Venstres Ellen Trane Nørby, Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti og Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...