Brug kasernen til håndbold og efterskole

11. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Idéen om, at Sønderborg Kaserne skal huse idrætsefterskole og håndboldakademi, får fuld opbakning fra regionspolitikerne Carl Holst og John Lohff.

For nylig fik politikerne en henvendelse fra forstanderen for Idrætshøjskolen i Sønderborg, Michael Willemar, som foreslår at omdanne kasernen til en idrætsefterskole og et håndboldakademi, og den idé bakker Holst og Lohff nu klart op om. Begge arbejder for at finde det helt rigtige at bruge den snart tomme kaserne til, så bygningerne ikke bare skal stå tomme, indtil de får et kondital som Ewers Pakhus, der jo ikke helt er i topform.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Michael Willemars idé er meget interessant og fremadskuende. Jeg vil nu gå ind i sagen, og jeg stiller mig til rådighed for at få forslaget belyst, afklaret og eventuelt realiseret. En idrætsefterskole vil hente mange unge mennesker til byen og sikre liv og udvikling i bygningerne fremover. Og det er sådan en løsning, vi har brug for”, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Helt konkret foreslår Michael Willemar at grundlægge en sammenslutning mellem Idrætshøjskolen i Sønderborg og en idrætsefterskole på Sønderborg Kaserne i den nordlige fløj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Idrætsefterskolen kan eksempelvis rumme en naturvidenskabelig linje i samarbejde med lokale virksomheder som Danfoss. Desuden forestiller han sig at oprette et håndboldakademi, som kan stå for talentudvikling i samarbejde med primært SønderjyskE’s eliteafdeling.

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...