Brug kasernen til håndbold og efterskole

11. april 2013 Politik

Idéen om, at Sønderborg Kaserne skal huse idrætsefterskole og håndboldakademi, får fuld opbakning fra regionspolitikerne Carl Holst og John Lohff.

For nylig fik politikerne en henvendelse fra forstanderen for Idrætshøjskolen i Sønderborg, Michael Willemar, som foreslår at omdanne kasernen til en idrætsefterskole og et håndboldakademi, og den idé bakker Holst og Lohff nu klart op om. Begge arbejder for at finde det helt rigtige at bruge den snart tomme kaserne til, så bygningerne ikke bare skal stå tomme, indtil de får et kondital som Ewers Pakhus, der jo ikke helt er i topform.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Michael Willemars idé er meget interessant og fremadskuende. Jeg vil nu gå ind i sagen, og jeg stiller mig til rådighed for at få forslaget belyst, afklaret og eventuelt realiseret. En idrætsefterskole vil hente mange unge mennesker til byen og sikre liv og udvikling i bygningerne fremover. Og det er sådan en løsning, vi har brug for”, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Helt konkret foreslår Michael Willemar at grundlægge en sammenslutning mellem Idrætshøjskolen i Sønderborg og en idrætsefterskole på Sønderborg Kaserne i den nordlige fløj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Idrætsefterskolen kan eksempelvis rumme en naturvidenskabelig linje i samarbejde med lokale virksomheder som Danfoss. Desuden forestiller han sig at oprette et håndboldakademi, som kan stå for talentudvikling i samarbejde med primært SønderjyskE’s eliteafdeling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...