Byrådet skal afgøre hvor Nordborgs genforeningssten skal stå

7. oktober 2020 Politik Skrevet af: Redaktion

Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget vil ha’, at genforeningsstenen i Nordborg skal blive i parken ved Søvænget, hvor den er flyttet til i forbindelse med en renovering af området. Venstre stemte imod og har bedt om, at sagen kommer på Byrådets dagsorden.

Spørgsmålet om placeringen er med andre ord ikke afgjort, selv om et flertal i udvalget i går pegede på, at stenen vil få en bedre placering ved Søvænget end på plænen ved Nørherredhus.

Genforeningsstenen og flytningen af den har på det seneste været genstand for stor debat. Stenen er for nylig flyttet fra plænen ved Nørherredhus til Søvænget, hvor kommunen er ved at anlægge en rekreativ park med broer, plæner og planter, som skal forbinde Nordborg By med Nordborg Sø.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Efter flytningen af stenen har vi fået mange reaktioner, som viser en stor interesse for stenen, og det synes jeg er rigtig fint. Nogle mener, at stenen får en bedre placering ved Søvænget, mens andre mener, det har været en fejl at flytte den – især fordi Sangforeningen ikke blev spurgt, hvilket vi helt klart erkender var en fejl”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.

”Jeg synes, genforeningsstenen fortjener en placering i en park med buske, blomster og bænke omkring, hvor man kan stoppe op og læse teksten. Et sted, hvor der ikke er trafikstøj, men fred og ro. Vi er ikke uenige i, at der har været fejl i sagsforløbet i og med, at vi ikke vidste, at Nordborg Sangforening havde en aktie i stenen og derfor ikke er blevet spurgt. Men jeg synes ikke, det skal stå i vejen for den bedste løsning, som er øget synliggørelse af genforeningsstenen i Nordborg By”, siger næstformand Stefan Lydal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En endelig afgørelse i sagen er nu lagt i hænderne på hele Byrådet, som skal tage den endelige belustning den 28. oktober.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...