Corona: Brug kvik-test hvis du ikke har symptomer

30. november 2021 COVID-19

Regionen opfordrer i højere grad borgerne til at benytte de mange hurtigteststeder. Det er især en god idé, hvis man ikke har symptomer eller er nærkontakt. Dermed kan borgerne forhåbentlig undgå de lange køer eller problemer med at finde tider til test på regionens PCR-testcentre – hurtigtest kræver nemlig ingen tidsbestilling.

Men har man symptomer eller er nærkontakt, så skal man altid tage en PCR-test, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen på at blive Corona-testet er vokset eksplosivt over den seneste måned. Region Syddanmark har arbejdet målrettet på at udbrede muligheden for at få foretaget en hurtigtest.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at borgerne i Region Syddanmark lige nu kan møde op til hurtigtest uden tidsbestilling 43 steder i regionen.

Alle testcentre og hurtigteststeder og deres åbningstider/dage kan findes på kortet over teststeder på coronasmitte.dk.

”Det er en kæmpe opgave at opskalere så meget og så hurtigt – især på PCR-test-delen – som de nationale sundhedsmyndigheder har bedt os om her i november. Det er selvfølgelig vores intention, at det skal være nemt og tilgængeligt at blive testet på PCR-testcentrene. Indtil det er helt på plads, er jeg glad for, at Carelink har kunnet åbne flere hurtigteststeder og udvide åbningstider og -dage på de eksisterende steder, så borgerne får god mulighed for at blive testet uden tidsbestilling – især når de ikke har symptomer eller er nærkontakter”, siger regionsdirektør Kurt Espersen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...