Corona: Praktiserende læger har mulighed for at vaccinere

1. december 2021 COVID-19

Region Syddanmark og Praktiserende Lægers organisation, PLO Syddanmark, har indgået aftale om, at de praktiserende læger i regionen nu får mulighed for at vaccinere mod COVID-19. Det er frivilligt for den enkelte lægepraksis, om de ønsker at tilbyde vaccination.

Hidtil har syddanskerne trukket ærmet op over skulderen til COVID-19-vaccination på de vaccinationscentre, der har været placeret rundt om i hele regionen.

Nu bliver nettet af vaccinationssteder snart endnu mere fintmasket, når de praktiserende læger i regionen fra den kommende uge også får mulighed for at tilbyde børn og voksne vaccination mod COVID-19.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er meget tilfreds med, at vi har lavet en aftale med PLO Syddanmark. Det skaber endnu større tilgængelighed, at de praktiserende læger nu også kan vaccinere, ligesom det kan være mere trygt for nogle at blive vaccineret hos egen læge”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Det giver rigtig god mening, siger formand for PLO-Syddanmark, Birgitte Ries Møller.

”Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan tilbyde vaccination mod COVID-19 i vores klinikker. Det er trygt og nært for borgerne at komme i almen praksis, og vi er vant til at vaccinere børn, så det giver rigtig god mening”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for de praktiserende læger i Region Syddanmark, Birgitte Ries Møller, opfordrer alle sine medlemmer til at overveje at tage del i vaccinationsindsatsen.

Region Syddanmark og PLO-Syddanmark opfordrer de praktiserende læger i regionen til at opdatere deres hjemmesider, så det fremgår, hvis de tilbyder vaccination mod COVID-19, ligesom regionen arbejder på en oversigt, der kan give overblik over de praksis, der er med.

Den vil blive offentliggjort på regionens hjemmeside, når de første lægepraksis er meldt til, og vil blive opdateret løbende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også de praktiserende læger, der selv tilrettelægger vaccinationsindsatsen i deres praksis. Det er således også her, man skal bestille tid til vaccination.

Tilbyder egen læge ikke vaccination, og ønsker man som borger ikke at benytte vaccinationscentrene, kan man spørge hos andre lægehuse, om de har mulighed for at vaccinere.

Tilbuddet gælder for både 1., 2., og 3. vaccinationsstik.

Du skal dog have invitation til vaccination for at kunne bruge tilbuddet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...