Corona: Regionen arbejder på at skrue op for testkapaciteten

19. november 2021 COVID-19

Siden coronapas blev genindført, har efterspørgslen efter coronatest udviklet sig eksplosivt. De syddanske teststeder arbejder hårdt på at ansætte de folk, de skal bruge, men man vil kunne opleve kø i en periode.

Smitten er i stigning næsten alle steder i Region Syddanmark.

Sammen med det genindførte coronapas betyder det, at rigtig mange syddanskere gerne vil testes. Det sætter et stort pres på teststederne, der pludselig har skullet teste mange flere, end de gjorde henover sommeren og begyndelsen af efteråret.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For få uger siden testede vi meget, meget få. Nu er testbehovet eksploderet, og det forsøger vi selvfølgelig at tilpasse os. Det kræver flere nye podere og de er ikke så nemme at rekruttere, som de var tidligere. Vi gør alt, hvad vi kan, men der vil være borgere, der kommer til at opleve kø her i den indledende fase”, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

Udover podere kræver den store efterspørgsel også, at Statens Serum Institut har kapacitet til at analysere de mange prøver, fortæller Kurt Espersen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lige nu bruger vi reelt den kapacitet, vi har fået ved SSI. Så nye podere vil formentlig ikke betyde, at vi kan teste flere, men det vil skabe en bedre oplevelse for borgerne, der ikke vil opleve kø i samme omfang, da vi kan udvide åbningstider. Skal vi teste flere, kræver det mere analysekapacitet”.

I Region Syddanmark bliver der dagligt lavet 33.000 PCR-tests og flere end 15.000 hurtigtests.

På hurtigtestkapaciteten bliver der skruet op for testkapacitet i den kommende tid.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 Erhverv, Sønderborg

OJ Electronics gennemgang af FNs verdensmål viste overraskende positivt resultat

7. december 2021 Erhverv

OJ Electronics har et ønske om at bidrage til den bæredygtige udvikling. Både lokalt i Sønderborg, men også på det globale marked, hvor virksomheden opererer. Kunder, leverandører og medarbejdere forventer og efterspørger i stigende grad, at virksomheder tager ansvar og deltager i den grønne omstilling. Derfor dykkede QHSE Manager, Margit Søndergaard og en kollega ned […]

Læs mere...