Danfoss fik underskrifter på samarbejde

10. april 2013 Politik

En delegation på tyve personer fra den kinesiske by Harbin besøger onsdag Sønderborg på deres vej til venskabsbyen Aarhus. Og forklaringen på deres visit i Sønderborg er, at byen har fokus på energirigtig erhvervsudvikling, hvor en formiddag på Danfoss handlede om underskrivelse af en samarbejdsaftale med Danfoss, der skal hjælpe med at optimere fjernvarmen i Harbin må siges at være det store plus.

Jørgen Mads Clausen, Aase Nyegaard og Harbins borgmester i Alsion.
Artiklen fortsætter under annoncen

Herfra drog delegationen videre til besøg yderligere to steder. Erhvervsfolkene i delegationen kiggede indenfor hos Sønderborg Kraftvarmeværk og så også det geotermiske anlæg, mens den politiske del af gruppen tog til Alsion, hvor borgmester Aase Nyegaard tog pænt imod. Også Jørgen Mads Clausen dukkede op på Alsion.

Her handlede det om Sønderborgs ProjectZero-visioner.

– Jeg skal fortælle delegationen om vores vision, fordi vi arbejder sammen med alle, der gerne vil gøre noget for de energirigtige løsninger, siger Peter Rathje, direktør i ProjectZero. Han forklarer, at ProjectZero ikke er en forretning og derfor ikke skal forsøge at sælge know how til Harbins politikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Om lidt skal delegationen videre til Aarhus, som har været venskabsby for dem i hele 35 år. Ganske flot – og faktisk arbejder vi meget sammen Aarhus på energiopmrådet, siger Peter Rathje. Han tilføjer, at der godt nok var konkurrence omkring kulturhovedstadsprojektet, men på mange andre områder er der et glimrende samarbejde mellem Sønderborg og Aarhus.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...