Danfoss i partnerskab med ENFOR

9. december 2021 Erhverv

Danfoss indgår strategisk partnerskab med ENFOR og aftalen understøtter den fælles ambition om at videreudvikle innovativ software, der skal støtte fjernvarme, forsynings- og energiselskaberne med den grønne omstilling.

Den datadrevne tilgang, som oprindeligt blev udviklet på DTU og senere skilt ud og kommercialiseret af ENFOR, er baseret på kunstig intelligens og har til formål at forudsige energibehovet og optimere driften af energi- og fjernvaresystemer.

Den nye softwareløsning giver forsyningsselskaberne fordele som for eksempel energi- og omkostningsbesparelser, CO2-reduktioner og driftsforbedringer, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

“Som en del af partnerskabet har Danfoss erhvervet en minoritetsandel i ENFOR og vi er begejstrede for det strategiske partnerskab rettet mod forsyningsselskaberne og ser frem til at arbejde endnu tættere med ENFOR”, siger Vice President, District Energy, Danfoss, Miha Bobic.

12 procent af Europas varmebehov dækkes i dag med fjernvarme – og det kan vokse til 50 procent frem mod 2050.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...