Danish Crown i Blans skal bruge 100 nye medarbejdere

Danish Crown. Pressefoto
Danish Crown. Pressefoto
19. april 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Danish Crowns slagteri i Blans opretter 100 nye stillinger, der i første omgang tilbydes til nogle af de 1200 medarbejdere, der på grund af lukningen af slagteriet i Ringsted nu desværre står uden job. Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune er klar over, at det for nogen dog kan være en udfordring at tage springet, så derfor går kommunerne sammen om at hjælpe eventuelle tilflyttere til en god, ny start i det sønderjyske.

”Det er aldrig let at stå over for store forandringer, og især ikke et jobskifte, man ikke selv har valgt. Trods de triste omstændigheder glæder jeg mig over, at vi i Sønderjylland kan tilbyde dem nye muligheder, og i Sønderborg Kommune står vi selvfølgelig klar til at hjælpe de slagteriarbejdere, der har lyst til at flytte herover”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foruden et nyt sted at bo vil en flytning for mange også omfatte overvejelser om familieliv og arbejde til partneren. Heldigvis har både Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune gode erfaringer med tilflyttere.

”Vi har et stærkt samarbejde med virksomhederne i hele Sønderjylland, så vi også kan støtte op med job til partnere, som ofte er en udfordring, når man skal flytte. Det er jo ofte familier, der skal kunne se sig selv bosat i et nyt område”, siger Aabenraa-borgmester Jan Riber Jakobsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skulle omplaceringen alligevel vise sig at være for stor en omvæltning for tilstrækkeligt mange medarbejdere, har Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune også en plan for, hvordan de kan finde medarbejdere til de ledige stillinger, der måtte være tilbage.

”Opkvalificering og omskoling af ledige i begge kommuner vil være helt naturligt. Der er allerede i dag et tæt og godt samarbejde med Danish Crown om dette, og det skal vi selvfølgelig udbygge, også i samarbejde med fagforeningerne og andre relevante partnere”, siger Erik Lauritzen.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...