De syddanske sygehuse udskyder planlagte behandlinger

19. november 2021 REGIONALT

Sygehusene i Region Syddanmark er i øjeblikket pressede på kapaciteten og det skyldes en række forskellige årsager. Det er især stigende Corona-indlæggelser, ubesatte stillinger og følgerne efter sygeplejerskestrejken i form af udskudt ferie samt den pukkel af behandlinger, strejken har medført, der sætter sygehusene under pres. Dertil udfordres bemandingen på sygehusene, når medarbejderne eller deres børn bliver smittet eller er nære kontakter til en smittet.

Samlet set betyder det, at regionens sygehuse i varierende grad er begyndt at udskyde planlagte behandlinger for at kunne prioritere de patienter, hvis behandling ikke kan vente, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en lang række af faktorer, der samlet set betyder, at vi i den kommende tid er nødt til prioritere de patienter, der ikke kan vente. Det går desværre ud over de patienter, der har tider til planlagte behandlinger og udredning. Men vi er nødt til at trække i håndbremsen for at sikre, at vi har det nødvendige personale og ressourcer til de akutte og mest behandlingskrævende patienter som for eksempel kræftpatienterne”, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Patienter, der får udskudt deres planlagte behandling, vil modtage et brev fra sygehuset.

De udskudte behandlinger betyder, at sygehusene ikke nødvendigvis kan nå at undersøge og behandle patienterne inden for den tid, som patienterne har krav på. Derfor vil nogle patienter have ret til at blive udredt eller behandlet på et privathospital.

Det skal dog understreges, at privathospitalerne også er pressede af en øget patienttilgang.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...