Debat: Det er en frygtelig historie…

8. november 2016 Politik

SønderborgNYT har modtaget følgende læserindlæg fra Tommy Jensen, Vollerup:

SønderborgNYT bragte i mandag aften historien om en politisk sammenspisthed mellem Venstre og Socialdemokraterne vedr. en allerede aftalt konstitueringsaftale efter FV2017.

Har man hørt magen?

Det er ganske vist!

Et bestyrelsesmedlem af Venstre skulle angiveligt have plantet, lækket oplysninger til avisen om at man skulle have indgået forhåndsaftale om at ”dele og herske”; men den grumme bagtanke, at sætte de små partier uden for indflydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Prenez garde aux enfants” sagde Stephan Kleinschmidt fra SSW; -” det er ikke noget for børnene! ” Hu-hu” tudede han; lige ned i DF’ernes hønsegård: ” Der er en hane, der har plukket alle fjerene af sig! Lad gå videre, lad gå videre! – Nok om H.C. Andersen…

Ren spekulation og konspirationsteori

Hvis endelig man ville have ryddet op i den lidt mærkværdige parlamentariske situation i Sønderborg Kommunes byråd, kunne konspiratorerne, hvis de virkeligt fandtes, da nemmere have kunnet blive enige om, at reducere antallet af kommunalrådsmedlemmer til 25 i stedet for 31!

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette ville ikke alene reducere antallet af småpartier væsentligt, da et mandat ville koste 1.740 stemmer til KV2017 mod kun 1.385 i 2013!

Hertil kommer også, at stemmespildet fra opstillede partier uden bogstav ville kunne omsættes til gyldige stemmer i den udstrækning, der blev indgået valgforbund.

Dette ville samlet give et mere afklaret parlamentarisk grundlag.

Hvis konspirationsteorien skulle holde, er det nogle amatører, der står bag. Det forudsætter jo, at enten skal alle nyvalgte overbevises om ideens fortræffelighed, hvilket nok ville blive vanskeligt; eller også forventer man i sit enfold, at alle de pt. siddende medlemmer bliver genvalgt; hvilket Herren forbyde!

Artiklen fortsætter under annoncen

De har efter min menig bevist deres værd! – Eller rettere, deres mangel på samme!

Og det kom i avisen og det blev sendt ud og det er ganske vist: En lille fjer kan nok blive til fem høns!

Deltag i debatten på SønderborgNYTs Facebookside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...