Debat: Det rene opspind fra Venstre-politiker

Byrådet. Arkivfoto
Byrådet. Arkivfoto
10. april 2024 Debat Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlemmerne Jesper Smaling og Preben Storm fra Socialdemokratiet svarer på Ingrid Johannsens læserindlæg:

Besparelserne i sommeren 2023, var vanskelige og ingen af forslagene fra forvaltningen var særligt populære, men ingen partier, heller ikke Venstre, havde alternative forslag, og opgaven skulle løses.

Det ændrer ikke på, at vi også i Socialdemokratiet er tilfredse med, at beslutningen om fælles ledelse med ansvarlig økonomisk styring, nu kan annulleres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er beskæmmende, hvordan Venstre i denne byrådsperiode, gang på gang løber fra fælles beslutninger og fordrejer sandheden for at opnå vælgernes gunst. Det er muligvis en strategi, der virker på Christiansborg, men vi har nu tillid til, at borgerne i Sønderborg kommune godt kan gennemskue, når nogen forsøger at tage dem ved næsen.

Vi er seks partier i Byrådet, men åbenbart kun fem, som vil stå ved vores ansvar, også når beslutningerne er svære.

Nedenstående ridser fakta op, som naturligvis kan dokumenteres og så må enhver jo tage stilling til, hvad de vil tænke og tro:

Artiklen fortsætter under annoncen

Juni 2023: Et enigt Børne- og Uddannelsesudvalg inklusive Venstre sender et sparekatalog i høring, herunder forslag om fælles ledelse imellem Rinkenæs og Gråsten skoler samt Lysabild og Hørup Centralskole.

Den 17. august 2023: Et flertal af Børne og Uddannelsesudvalget indstiller besparelser på området til Økonomiudvalget. Herunder fælles ledelse. Socialdemokratiet og Enhedslisten besluttede, at der skulle laves modeller, som sikrede nærværende ledelse på skolerne. Venstres mindretalsudtalelse til referatet indeholder ikke et eneste ord om fælles ledelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 23. august 2023: Venstre godkender sammen med resten af Økonomiudvalget indstillingen om besparelser. Det besluttes desuden, at de mulige modeller for den godkendte besparelse på fælles ledelse skal forelægges udvalget til beslutning.

Den 30. august 2023: Venstre godkender sammen med resten af Byrådet de indstillede besparelser inklusive fælles ledelse. Hverken Ingrid Johannsen eller Venstres tre medlemmer af Børne- og Uddannelsesudvalget, Erik Krogh, Jimmy Simonsen eller Thomas Worm Larsen, nævner fælles ledelse under debatten i Byrådssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld siger Jimmy Simonsen følgende: ’Vi har i udvalget igennem det meste af forløbet været enige om, hvor og hvordan der skulle spares’. Han gjorde det herefter klart, at det var spørgsmålet om skolestrukturen i Sønderborg Midtby, som Venstre ønskede sendt til budgetforhandlingerne, der var det stridende punkt.

Som man kan se af ovenstående, er det simpelthen direkte usandt, når Ingrid Johannsen – som ikke har deltaget i udvalgsmøderne – påstår at Venstre i august 2023 har fremsat forslag om at tage fælles ledelse ud. Det ville i så fald havde fremgået af referaterne på de pågældende møder, hvilket ikke er tilfældet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I budgetforhandlingerne har Ingrid Johannsen heller ikke deltaget, men det har vi. Og det kan derfor med sikkerhed siges, at ingen partier, heller ikke Venstre har ’kæmpet imod fælles ledelse’ under budgetforhandlingerne. Det er simpelthen pure opspind.

Siden beslutningen i august 2023, har forvaltningen arbejdet ud fra Byrådets beslutning. I det arbejde har forvaltningen på eget initiativ rettet henvendelse til ministeriet, som har oplyst at der ikke kan laves fælles ledelse mellem et børneunivers og en folkeskole.

Venstre har ikke bedt om at få undersøgt lovgrundlaget i processen.

Slutteligt vil vi gerne opfordre til, at samarbejdet i Byrådet og den politiske debat, baserer sig på sandheden. Det må være det mindste både vi, andre partier i Byrådet og borgerne kan forvente.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...