Debat: Skoler undgår fælles ledelse

Venstres Ingrid Johannsen. Pressefoto
Venstres Ingrid Johannsen. Pressefoto
10. april 2024 Debat Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver:

Sikke en god dag det var, da fælles ledelse mellem Rinkenæs og Gråsten Skole endelig blev taget af bordet. Vi skal nemlig have en stærk lokal og nærværende ledelse på alle vores skoler i kommunen – også de mindre.

I Venstre glæder vi os til, at vi nu skal udvikle Rinkenæs Skole yderligere til et stærkt børneunivers, hvor skole og børnehave tænkes sammen og samarbejdet styrkes yderligere.

Forslaget om fælles ledelse kom frem i foråret 2023. Venstre har løbende og klart givet udtryk for, at vi ikke ønsker fælles ledelse på vores skoler. Og vi deler de synspunkter, der er belyst i høringssvarene mod fælles ledelse, der er kommet fra forældre og skolebestyrelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbage i august 2023 stillede Venstre et forslag om, at ideen om fælles ledelse skulle skrinlægges. Det stemte Socialdemokratiet og Enhedslisten desværre imod i Børne- og Uddannelsesudvalget.

Under budgetforhandlingerne i efteråret kæmpede Venstre også imod fællesledelse. Vi påpegede også, at vi ikke mente, at det var lovligt. Det har Undervisningsministeriet nu meddelt kommunen, at det er det ikke. Det var åbenbart argumentet, der skulle til for endeligt, at få forslaget taget af bordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre har arbejdet ihærdigt for at få fællesledelse taget af bordet for Rinkenæs og Gråsten skoler samt for Lysabild og Hørup Centralskole. Det er nu lykkedes. Det er en sejr for landsbyerne.

I Venstre vil vi altid kæmpe for de mindre lokalsamfund. Det gælder i dag og i morgen.

LÆS OGSÅ: Socialdemokratiets reaktion på debatindlægget.

 

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...