Debat: Fifles der med indberetninger i børne- og unge psykiatrien?

SønBørn og unge fra Sønderborg er også på venteliste.
SønBørn og unge fra Sønderborg er også på venteliste.
29. februar 2024 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Regionsrådsmedlem Sara Darling Jørgensen, SF, skriver:

Rigsrevision har i den forgange uge været fremme med en noget kras kritik af regionerne med baggrund i, at der tilsyneladende fifles med regionernes indberetninger. Det gælder desværre også i Region Syddanmark. Konsekvensen er, at vi fremstiller at flere børn og unge er udredt og i behandling, selvom det reelt ikke er tilfældet. Det er altså trist.

Først får vi en orientering i udvalget, som fortæller om, at rigsrevisionens beretning er kritisabel samt at det ikke helt er så kritisk som forelagt. Så kom udmeldingen fra Rigsrevisionen, det kritiserer administrationen så og mener, det handler om forskellige opfattelser om den måde, man gør det op på. Så tænker direktionen sig om og går så i pressen og undskylder og beklager. Hvad pokker skal man som politiker snart tro på?

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta er, at regionen, ifølge Rigsrevisionen, stort set har indberettet alle børn og unge som udredt efter første samtale, selvom størstedelen af patienternes udredning fortsætter efterfølgende. Ifølge Rigsrevisionen er det klart i strid med reglerne at indberette børn og unge som udredt, før de reelt er det. Konsekvensen er så, at udvalget får et helt forkert billede af ventelisterne. De lange ventelister påvirker særligt de børn og unge og deres familier, som venter på at få støtten og udredningen – og det er til trods, at aldersgrænsen blev ændret sidste efterår.

Artiklen fortsætter under annoncen

For SF er det vigtigste, at der i virkeligheden er flere børn og unge på venteliste til udredning og behandling, end vi var klar over. Vi ønsker gennemskuelighed og de reelle fakta oplyst. Derfor er Rigsrevisionens rapport vigtig. Opgørelsesmetoden er sådan set underordnet – det er virkeligheden der tæller.

Nu lover direktionen så bod og bedring med mere fokus på at følge de nyeste vejledninger fra 2019. Lad os håbe vi kan regne med, det bliver korrekte ventelister vi fremadrettet får forelagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er bare så pokkers trist, at SF hele tiden skal være på mærkerne for at få korrekte og gennemskuelige oplysninger. Denne gang fik vi så god hjælp fra Rigsrevisionen til at få bedre indsigt. Tak for det.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...