Debat: For mange unge mennesker flytter herfra

26. maj 2022 Sønderborg

Venstremedlem Mads Hagen skriver: 

Det er uhyggelige tal som fremskrivningen af befolkningen i vores kommune viser og jeg har tidligere læst at borgmesteren udtaler at ’proppen er sat i’ i forhold til bosætning.

Jeg ser ikke nogen prop der er sat i. Jeg ser, at der under Coronapandemien er en del tyskere, der har fået øjnene op for vores smukke landsdel. Dels pga. at huspriserne i Tyskland er tårnhøje, men også en irritation over den tyske regering. Jeg byder selvfølgelig alle vore tyske naboer velkommen til området. I er mere end velkommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Min påstand er, at problemet med at danske unge mennesker og familier der flytter fra kommunen, ikke er løst. Det er i min optik det, der er hovedproblemet for vores område. Måske har borgmesteren adgang til tal vi andre ikke har eller kender til?

Jeg tænker, at vi skal lære af denne tyske tilflytning. Gode tyske skoler og pasningsmuligheder, attraktive huspriser og jobmuligheder er med til, at sikre at tyske familier kommer til området.

Vi skal i gang i kommunen. Vi kan ikke sidde og vente på at Mette Frederiksen smider et guldæg efter os. Vi mangler uddannelser, der henvender sig til kvinder. Vores folkeskoler trænger til et løft. Statsministeren ville i nytårstalen give kommuner lov til at sætte folkeskolerne fri. Den proces skal vi have sat gang i, så vi er klar. Det bliver strengt nødvendigt, at en proces, hvor vi skal ændre i folkeskolen, bliver et fællesprojekt mellem lærere, forældre, elever og siddende byråd. Ikke flere projekter, hvor vi pålægger folkeskolen nye topstyrede projekter, hvor ingen har været med i processen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har besøgt Viborg Kommune i denne uge for at snakke frikommune på ældreområdet. En af deres konklusioner er, at 80 procent af de gennemførte tiltag, kunne være lavet uden at være fritaget for lovgivning. Så der er ingen undskyldning for ikke at trække i arbejdstøjet og sætte i gang.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...