Debat: Hvem har glæde af begrebet solidaritet?

5. maj 2022 Nordborg

Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver:

Efter læsning af borgmesterens 1. maj-tale på SønderborgNYT, må vi i Fælleslisten konstatere, at den anstrengte borgfred og enighed, der ellers hersker bag rådhusets tykke mure, blev brudt for en kort bemærkning. Borgmesteren langer i sin tale ud til både højre og venstre – bogstavelig talt mest højre.

Nu havde byrådet ellers lige vedtaget et samarbejdskodeks, der skulle sikre den gode tone – og ikke mindst den gode stemning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om ikke andet fik vi nu et indtryk af forskellene på de politiske fløje, og hvordan det tilsyneladende er betonstøbte ideologier der styrer – eller måske snarere hæmmer udviklingen for borgerne.

I Fælleslisten savner vi at høre lidt om, hvad begreberne ’ordentlighed og ærlighed’ får af betydning for Sønderborg Kommunes borgere – og hvem der vil få glæde af, at begrebet solidaritet nu tilsyneladende skal have en renæssance?

Bliver det kommunens svageste?

Bliver det børn og unge med særlige udfordringer, borgere der på den ene eller anden måde sidder fast i det kommunale system eller de ældre der savner deres tidligere hjemmepleje?

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi må forstå, at den Socialdemokratiske model er bedst. At det er kommunen og samfundet der skal tage vare på os fra vugge til grav.

Er det et udtryk for, at borgernes frie valg under fortsat socialdemokratisk styre er lagt til evig hvile?

At det i fremtiden er slut med at vælge mellem en kommunal og en privat model?

At kommunen i alle forhold ved hvad der er bedst for den enkelte?

Der er ikke det samfund, Fælleslisten ønsker. Vi ønsker det frie valg, omsorg for de svageste, hjælp til dem der har behov og en borgernær udvikling af kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi efterlyser derfor nye ideer og tanker om Sønderborg Kommune og dens borgere mere end vi ønsker bombastiske ideologier.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...