Debat: Valget af valgstyrere bør overvejes grundigt af alle partier

30. marts 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Vivi Brit Nielsen, Venstre, skriver: 

Med udgangspunkt i mine egne oplevelser på valgdagen til Kommunalvalget 2021 er det vigtigt for mig at understrege vigtigheden i, at man har fokus på at vælge de rigtige personer til at varetage og løfte opgaven som valgstyrere indenfor lovgivningen og de rammer, der sættes for valghandlingerne.

For mig personligt handler det om, at vi skal forsøge at forhindre lignende situationer, så vi undgår et langt efterspil, og så vi undgår at skulle tage disse sager op i Byrådssalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men samtidig handler det også om de signaler, vi som byråd sender og hvordan vi fremstår overfor borgerne i kommunen. Derfor skal vi sørge for, at de, der bliver valgt til valgstyrere, er velinformerede om deres roller, ansvarsområder og er klædt på til det ansvar, de også har over for andre. Her skal vi sikre, at de valgte er fuldstændigt bekendt med alle regler vedrørende valghandlingerne, så vi kan undgå de fleste tvivlsspørgsmål og misforståelser.

Derfor handler det i sidste ende om at sætte fokus på at vælge dem, som er egnede og bedst kan løfte opgaven. Dette gælder om, at vi sikrer, at alt finder sted på demokratisk vis, og det handler også om den enkelte valgstyrer.

Artiklen fortsætter under annoncen

For det er også væsentligt at have fokus på, at vi ikke giver en person en rolle eller opgave, hvis vi ved, at det kan blive svært for vedkommende at løfte ansvaret. For hvis giver opgaven en person, der ikke kan løfte den, kan det have store konsekvenser for vedkommende. Det synes jeg personligt, er synd, hvis vi sætter nogen i den situation, og det er noget vi i fællesskab bør forsøge at undgå.

Derfor håber jer, at alle partier vil gøre sig nogle gode og vigtige overvejelser, inden man udnævner folk til de forskellige poster som valgstyrere for 2022-2026.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Byrådet så alvorligt på især én klage over valgproceduren

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...