Debatindlæg: Borgmesteren ser sig selv som socialdemokrat og realist – ikke liberalist

4. oktober 2019 Sønderborg

Borgmester Erik Lauritzen skriver:

Jørgen Jørgensen indlæg og angreb på mig er nok mest et udtryk for ærgrelse over at SF ikke er repræsenteret i byrådet. På det punkt er jeg helt enig. Det havde jeg også gerne set. Håber inderligt at I vender tilbage. Hvad Peter Hansen og Venstre mener om privatisering, det er en kendt sag, men den må nok debatteres med ham.

Jørgen Jørgensen er jo trods alt lektor og kan derfor godt regne. 15 socialdemokrater er ikke flertal i byrådet. Derfor søger jeg og vi konsensus eller ihvertfald brede flertal. Det er korrekt at alle partier har været enige om at afdække, om der er opgaver, der med fordel kan  -ikke skal – udsættes for konkurrence.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvor får Jørgen Jørgensen mon fra, at Socialdemokratiet vil udlicitere velfærdsydelser eller “kommunale kerneydelser” ?

Jg er helt enig – velfærdsydelser egner sig ikke til at udlicitere til privat,e der som Jørgen Jørgensen skriver, jo er skabt til at tjene penge på ydelserne. Men der er jo allerede i dag private leverandører på “grænse-ydelserne”, altså madordninger, rengøring vejvedligeholdelse – altså ydelser, hvor man kan diskutere om det er kerneydelser.

Jørgen Jørgensen har jo selv siddet med, mens der blev stillet krav om at kommuner skal give mulighed for frit valg på visse områder. Og Jørgen Jørgensen har jo også selv – i modsætning til os – været med til at lukke skoler, som så gav plads til private eller friskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er fint at holde fanen højt, men jeg vælger at være realist.

Der skal reduceres udgifter i 2020 svarende til 50 millioner kroner og det skal der skabes flertal til. Alle kan i dagsorden til økonomiudvalgsmøde på mandag forvisse sig om, at der ikke er udlicitering med i de forslag, der fremsættes.

Jeg og Socialdemokratiet har nu igennem seks år, hvor udgifterne har været presset bl.a af udgiftsloftet, gjort alt for at undgå besparelser på velfærden. Hvert år har vi taget af råderummet for nogenlunde at følge med udgiftsstigningerne på de bløde områder og i stedet sparet på administration mm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og jeg lover dig, Jørgen Jørgensen: I Socialdemokratiet bliver vi ved med at holde hånden over og under velfærdsydelserne. Men vi er realistiske og vi agerer i de rammer der er lagt.

Læs Jørgen Jørgensens indlæg HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...