Debatindlæg: Er borgmesteren socialdemokrat?

6. oktober 2019 Sønderborg

Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Borgmester Erik Lauritzen antager at jeg i mit læserbrev, hvori jeg kritiserer hans udtalelser om mulige udliciteringer af den kommunale service, er drevet af ‘ærgrelser over, at SF ikke er repræsenteret i byrådet’. Selvfølgelig har han ret. Men kun lidt.

Min største motivation er dog bekymringen for den kommunale service overfor de svage grupper i vores kommune. Dels besparelserne på 50 millioner kroner, som kommer til at gøre ondt, men også borgmesterens tro på, at man ved udlicitering af opgaveløsningen til private firmaer kan spare penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilsyneladende under han sig – i sit svar til mig – hvor jeg dog kan få den idé fra, at der skal ske mere udlicitering af den kommunale service. Men hvis borgmesteren ellers er citeret korrekt, udtaler han:

”…når vi er udfordret med stigende driftsudgifter er det ting, vi må se på og søge kompromisser. I sidste budgetaftale var vi netop enige om at få mere konkurrenceudsættelse af opgaver.”
Her er ikke noget ”kan”.

Her læser jeg kun et ”skal”, hr. borgmester.

Om det står til troende, at Erik Lauritzen ikke vi udlicitere vores velfærd og at socialdemokraterne vil ‘holde hånden over og under velfærdsydelserne’, må tiden vise. Men man kan da blive bekymret. Af flere grunde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren glæder sig over, at Sønderborg er sprunget op på Dansk Industris ideologiske lister over mest erhvervsvenlige kommuner. Og han vil gerne højere op tilkendegiver han. Men så bliver han nød til at ‘skrue op for det offentlig-private samarbejde, så de private virksomheder kan bidrage langt mere til innovation og udvikling af velfærden’, siger formanden for DI Sønderjylland.

Sådan er det jo, når man rækker en vis herre lillefingeren, så…..

I SF er vi også bekymrede for, om S vil holde hånden under velfærden, når vi i oplægget til 1. behandling af næste års budget kan se, at besparelserne især rammer de udsatte grupper.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gruppen af unge der kun kan tage en ungdomsuddannelse på særlige vilkår, STU-uddannelsen, skal beskæres med én millione kroner i 2020 stigende til tre i overslagsårene. De handicappede får sat loft over ledsagelse til deltagelse i samfundet. Hjemløsetallet er steget fra 35 til 45 i seneste hjemløsetælling – på trods af at Sønderborg – efter talrige opfordringer fra det foregående Udsatteråd, er begyndt at arbejde efter Housing First metoden.

Frem med hånden Erik Lauritzen. Hvis du er socialdemokrat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan du læse det indlæg, som SF reagerer på – KLIK på LINKET

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...