Debatindlæg: Grever og baroner i Hertugbyen

17. maj 2020 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Bo Vistisen, Augustenborg, skriver:

Hertugernes tid i Augustenborg er forbi, men der er op til flere, der gerne vil føre sig frem som grever og baroner.

Til alle I utrolige negative mennesker i Augustenborg, som jeg åbenbart selv tilhører, skal lyde en opfordring om at tage jer sammen og arbejde positivt sammen Netværksgruppen Augustenborg. Først forsøgte de at være ‘De 7’, så var de ‘AFF’ og nu ‘Netværksgruppen’, hver gang med Ole Urban som talsmand.

For hvis man, som jeg, følger bare lidt med i Augustensborgs foreningsliv og læser i Sport & Fritid om Netværksgruppen og spørger sig selv om:

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad er nu det?

Hvad går det ud på?

Kan det virkeligt passe?

Så tilhører du også de negative mennesker. Du skal dog ikke regne med at få direkte svar på disse simple spørgsmål. Og slet ikke fra Ole Urban, som er Netværksgruppens repræsentant, på møder og i referater.

Men nu kan bestyrelsesformanden for Fælleslisten samt bestyrelsesmedlem og talsmand for Hertugbyens Bevaringsforening Aksel Jepsen i et debatindlæg kloge os på, at det er negativt at spørge ind til Netværksgruppen eksistens og berettigelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her konstaterer han, at antallet af de deltagende foreninger – der var nået op på 13 i indlægget i april – godt kan varierer over tid. Han bekræfter dog ikke, at medlemstallet reelt kun er fem og om min holdning til om vi overhovedet har brug for et formynderi som Netværksgruppen, men beroliger til gengæld os negative ved, at:

“Netværksgruppen kan ikke udtale sig på foreningers vegne”.

Det er da betryggende at vide. For ifølge Netværksgruppens eget idéoplæg fra november 2019 er formålet med styringsgruppen netop:

Artiklen fortsætter under annoncen

“At være foreningernes ambassadører udadtil”.

Men for at blive optaget som medlem af fællesskabet, skal man godkendes af styregruppen. Det er jo smart.
For hvem er styregruppen ud over Ole Urban? Lur mig kære læser, om I nu ikke også sidder og tænker Aksel Jepsen!

Bevaringsforeningen bakker op

Nå, nu ikke så negativ. Der er mange, der via deres medlemskab i Hertugbyens Bevaringsforening, gerne vil støtte op om Netværksgruppen og Hofrådens Hus og købet af Ruths hus.

Artiklen fortsætter under annoncen

I mine ører var der dog ikke mange pip at høre fra bevaringsforeningen, da endnu et gammelt hus blev revet ned.

Nu er det jo også Hertugbyens Bevaringsforening og ikke Augustenborgs Bevaringsforening. Bevaringsforeningen har travlt med parkens træer, Ruths Hus og ikke mindst Hofrådens Hus, som de har ejerskab på.

Hvordan går det så egentlig i Hofrådens Hus?

Renoverede uden at have pengene

De er lige kommet med en årsrapport for 2019. Ganske interessant læsning. Her kan man læse at tre bestyrelsesposter er tildelt Ole Urban og to eksperter fra Sønderborg. Så det går åbenbart godt. Der er også vedlagt et regnskab til 15.000 kr. Det er interessant, fordi mange har jo hørt om de mange penge, der er gået den vej. Ifølge regnskabet er de endt i et sort hul!

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen har dækket det store hul på en halv million kroner, som blandt andre Ole Urban var med til at lave i sidste år. For, så vidt jeg har hørt, vred han sig fri – sammen med Aase Nyegaard – og da var det, at underskuddet kom for en dag.

Men Hofrådens Hus fik da et nyt tag og to skorstene og alle pengene foræret. Ja, men.

Til trods for alle de gode tiltag er huset ikke meget værd i handel og vandel, hvis institutionen bliver opløst. Sølle 187.000 kr. Året før var det 2.1 millioner værd. Lige hvordan det hænger sammen, skal man nok have en meget stor revisoruddannelse for at regne ud. Men det ser godt ud på papiret. Det er ligesom visket rent.

Det gør det også meget lettere at sidde i bestyrelsen for Hertugbyens Bevarelsesforening og spritte hænder og håbe på at man kan få stor og afgørende indflydelse på, hvad de mange millioner kroner, der snart skal investeres i Augustenborg, skal bruges til.

Nye boliger på havnen?

Ja kære læser, det kan du så tænke over.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...