Debatindlæg: Hele Byrådet bør skiftes ud!

18. oktober 2020 Sønderborg

Svend Aage Bek, Nordborg, skriver:

Så er valgcirkus i gang og i Sønderborg melder flere politikere ud, at de ikke genopstiller og flere lurepasser.

Jeg synes, at hele Byrådet bør skiftes ud, da de tilsyneladende ikke ved det, at være folkevalgte forpligter, nemlig at være borgernes repræsentanter og dermed også svare når borgerne henvender sig.

Det gider man tilsyneladende ikke i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan kan man have en borgmester og en Aase Nygaard, der ikke svare på direkte henvendelser, men i stedet er for feje til at svare og hellere vil beskytte en total usympatisk medarbejder.

Er man bange for alle de akademikere, man har ansat?

Og resten af Byrådet kravler jo også i hvert deres musehul, når der skal tages stilling til noget.

Derfor: Lad os få et helt nyt byråd der respekterer demokratiet og hensynet til borgerne – det er trods alt os, der betaler deres løn.

Hvad skal vi med en borgmester der gerne vil smykke sig med at være børnenes borgmester, når han ikke en gang kan få folkeskolen til at matche de private skoler.

Så de lyder da vist noget hule?

Borgmesteren svarer: 

Det er helt legitimt at ønske sig et nyt byråd og meget snart vil partierne gå på jagt efter kandidater, så rigtig nok ‘cirkusset går i gang’ og muligheden for udskiftning er der.

Vi bestræber os på at svare på alle henvendelser uanset om det er til forvaltningen, udvalgsformænd eller borgmesteren. For mit eget vedkommende vil jeg ikke benægte at der kan ske svipsere, så der må rykkes for svar også hos mig.

I dette tilfælde må jeg blot konstatere, at jeg talte i telefon med skribenten og derfor har jeg ikke svaret skriftligt. Jeg ved at udvalgsformanden svarede på henvendelsen og at der også blev holdt møde med forvaltningen.

Så denne gang i hvert fald er der givet svar.

Redaktionen:

Svaret fra Aase Nyegaard blev bragt i SønderborgNYT den 20. juni og du kan læse det her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk