Debatindlæg: Hertugbyens Bevaringsforening føler sig mistænkeliggjort

27. april 2020 Augustenborg

Hertugbyens Bevaringsforening – v. Aksel Jepsen – reagerer på Bo Vistisens debatindlæg: 

Det er uhørt, at Bo Vistisen bringer mistænkeliggørelse og usandheder til torvs, som det fremgår af hans indlæg, som søndag blev bragt på SønderborgNYT. Hvis der er noget i indlægget fra Hertugbyens Bevaringsforening i Sport&Fritid, som Bo Vistisen ikke forstår, ville det være logisk at kontakte foreningen og få mere at vide – medmindre det er mere interessant at piske en negativ stemning op omkring foreninger og enkeltpersoner i Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den omtalte netværksgruppe er et uformelt samarbejde mellem foreninger i Augustenborg om ting af fælles interesse. Byrådet vedtog i oktober 2019 en budgetaftale for 2020, hvor der blev afsat 500.000 kroner til at udarbejde en masterplan for bevaring af den historiske bydel i Augustenborg. Det var naturligt, at netværksgruppen også i fællesskab gik ind i denne sag.

Netværksgruppen har inviteret alle foreninger i Augustenborg til at deltage i gruppen. Indtil videre har en række foreninger ønsket at deltage og flere er velkomne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når kommunen ønsker at lave en masterplan med stærk borgerinddragelse, så betyder det at alle, både enkeltpersoner og foreninger, selvfølgelig får mulighed for at give deres mening til kende. Ingen foreninger har monopol på at bidrage til den nye masterplan!

Vistisen har intet grundlag for at mistænke kommunen for at sløse med offentlige midler og forskelsbehandle. Masterplanen bliver udarbejdet af kommunens forvaltning, ikke af foreninger i Augustenborg. Men foreninger og borgere får mulighed for at bidrage og kommentere, så Augustenborg får indflydelse på planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bo Vistisen tillader sig også en usmagelig mistænkeliggørelse af enkeltpersoner og insinuerer ”ægteskabelig inhabilitet”, frit opfundet til lejligheden!

Læs også Bo Vistisens indlæg: Hvad er Netværksgruppen for Augustenborg?

Ud over at det er en uforskammethed uden grund at mistænkeliggøre andre, der gør en indsats, så er det åbenbart helt forbigået Vistisens opmærksomhed, at de nævnte personer er demokratisk valgte. Det er altså ikke noget de pågældende selv har fundet på, nej andre har demokratisk valgt dem til deres poster. Til oplysning for Bo Vistisen er det også det der kaldes en tillidspost. Bestyrelsesmedlemmer i Hofrådens Hus bliver udpeget, herunder udpeges to medlemmer af Byrådet – som også er demokratisk valgt – og bestyrelsesmedlemmer i Hertugbyens Bevaringsforening er demokratisk valgte af medlemmerne på generalforsamlingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opfordring til Bo Vistisen: Brug dine kræfter til gavn for Augustenborg, ikke til det modsatte!

Ingen i Augustenborg har brug for splittelse og ufred, men i den grad for sammenhold om byens ve og vel.

Lad os mødes over en kop kaffe, hvor vi gerne uddyber dette, samt forskellen mellem en minimaster udarbejdet af Hertugbyens Udviklingsforum og Sønderborg Kommunes masterplan for den historiske bydel i Augustenborg.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk