Debatindlæg: Kommunen er i gang med at harmonisere havnene

12. juni 2020 Sønderborg

Borgmester Erik Lauritzen og Aase Nyegaard, formand for Teknik og Miljøudvalget, skriver:

Bo Vistisen, Augustenborg, gør i et debatindlæg her på SønderborgNYT gældende, at Sønderborg Kommune skulle gå på strandhugst ved at indkassere havnepenge fra de skibe, der lægger til i Augustenborg.

Vi er nødt til at oplyse borgerne/læserne om, hvad der er fakta i denne sag. Sønderborg Kommune går ikke på strandhugst nogen steder. Som offentlig myndighed skal vi overholde gældende love og regler. I private havne og havne, hvor brolaug/foreninger ejer eller har lejeaftale med kommunen, har de pågældende brolaug/foreninger naturligvis ret til at opkræve havnepenge hos fastliggere og gæstesejlere, som lægger til ved deres broer. På samme måde må kommunen opkræve havnepenge af skibe, der lægger til ved de kajanlæg, som kommunen ejer – det er i Hardeshøj, Augustenborg, Sønderborg, Egernsund og Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når syv kommuner lægges sammen, er der på utallige områder forskellige ordninger og aftaler fra de ”gamle” kommuner, som skal ensartes i en ny storkommune. Den proces er vi færdige med de fleste steder, men desværre er vi først nu ved at få styr på opkrævning af havnepenge ved kommunale kajanlæg uden for Sønderborg. Det er ikke rimeligt, at der gøres forskel på skibe, der lægger til ved kommunale kajer, afhængig af om det er i Hardeshøj, Augustenborg eller Sønderborg. Det skal være ens, og derfor er vi i dialog med de berørte foreninger/brolaug og i gang med en proces for at harmonisere vilkårene og oprette ensartede opkrævningssystemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kunne sådan set godt aftale med nogle sejlklubber/brolaug, at de overtager de kommunale kajanlæg og dermed også kan opkræve havnepenge fra skibe, der ligger der. Men vi tror, alle vil betakke sig, når de opdager, at ejerskabet også forpligter i form af vedligeholdelse af sejlløb og kajanlæg, betaling for strøm og affaldshåndtering, drift af toiletter og telefoner.

Se Bo Vistensens debatindlæg her

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...