Debatindlæg: Måske har byrådets socialdemokrater brug for en støttepædagog

19. juni 2020 Sønderborg

Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Hvorfor skal der igen ske nedskæringer på børn og folkeskole?

Hvorfor vil byrådet igen spare på den offentlige velfærd? Denne gang 30 millioner kroner.

Man undres over denne ihærdige spariver, når kommunen tilsyneladende bliver forgyldt af en rød regering. Den ændrede kommunale udligning sendte årlige 20 millioner ekstra kroner til Sønderborg kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og kommunen har netop modtaget 5,5 millioner kroner fra de røde partier til at indføre minimumsnormeringer i daginstitutionerne, alligevel farer man ud og vil spare på daginstitutionsområdet.

Det er bare ikke i orden.

”Der sker en nednormering, når der reduceres i økonomien på det samlede dagtilbudsområde”, lyder det fra Jonna Jul Gudmundsen, formand for BUPL Sydjylland i et debatindlæg på SønderborgNYT. Og selvfølgelig har hun ret.

På vej til skolelukninger

Og på folkeskoleområdet har Folketingets røde partier sendt 3,3 millioner kroner til Sønderborg, så der kan ansættes flere lærere på skolerne. Det får tilsyneladende byrådet til at fare ud med en besparelse og kræve de små 0-6 klasses skoler ledelsesmæssigt lagt ind under de større skoler. Hvilket kun kan ses som et første skridt imod en egentlig nedlæggelse af de små skoler.

At der så samtidig kynisk kalkuleres med en øget klassekvotient, nu hvor skolerne har samdrift, kan kun opfattes som hån mod regeringens bestræbelserne på sikre en bedre folkeskole. Noget kunne tyde på at socialdemokraterne i byrådet har brug for en støttepædagog.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk