Debatindlæg: Overenskomst kan gøre det lettere at rekruttere personale

7. januar 2022 Erhverv
HK-formand Ole Kjær
HK-formand Ole Kjær

Formand for HK Sydjylland, Ole Kjær, skriver: 

For et par år siden beklagede lokale landmænd sig til det Regionale Arbejdsmarkedsråd over, at de ikke kunne skaffe arbejdskraft og derfor ønskede sig bedre mulighed for at importere udenlandske medarbejdere. Som medlem af rådet var jeg med til at give dem et godt tilbud: Hvis landmændene forpligtede sig til at tilbyde uddannelsespladser til nye kommende medarbejdere på overenskomstmæssige løn- og arbejdsvilkår, så skulle vi nok finde dem alle de medarbejdere, de manglede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kom jeg til at tænke på, da jeg læste interviewet med Horesta- og Bones-direktør Jan Vinther Laursen i pressen forleden. Igen fik vi klagesangen om manglende arbejdskraft i restaurationsbranchen og et påstået behov for udenlandsk arbejdskraft.

Men til sidst i interviewet kom direktøren til at afsløre, at han faktisk kendte en anden løsning på problemet. Hans egen virksomhed, Bones, havde nemlig ingen problemer med at skaffe medarbejdere, fordi de som nogle af de eneste på området har overenskomst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så kære Jan Vinther Laursen: Du ved det jo godt, der er er arbejdskraft nok i Danmark. Måske ikke med den helt rigtige uddannelse. Det kan løses. Måske med nogle udfordringer. Det må vi kigge på i fællesskab. Men vi har nogle fælles spilleregler, som både arbejdsgivere og medarbejdere skal overholde. Gør man ikke det, er det klart, at det er svært at rekruttere.

Når de sydjyske restauratører er klar til at tegne overenskomster for deres medarbejdere, skal vi i dansk fagbevægelse gøre alt for at løse Horestas rekrutteringsproblem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...