Debatindlæg: Sønderborg Forsyning svarer på om affaldsortering er for sjov

11. november 2019 Sønderborg

Tom Hartvig Nielsen, bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning, skriver:

Vi er rigtig glade for at borgerne sorterer deres affald og ja, det er til stor nytte i forhold til miljø og ressourcer.

Vi når ikke i mål uden at borgerne bidrager med en god sortering og vi oplever at Sønderborgs borgere er gode til at sortere, både hjemme hos dem selv i affaldsbeholderne samt ude på vores otte genbrugspladser.

Som svar på Jørn Thranes første spørgsmål vedrørende tømning af affaldsbeholderne hos den enkelte husstand, så er svaret, at det er korrekt at der kommer to forskellige lastbiler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den ene type lastbil har et kammer – uden skillevæg – og de tømmer dagrenovation der køres direkte til forbrænding på Sønderborg Kraftvarmeværk. Affaldsbeholderen til dagrenovation tømmes kun med et-kammer lastbiler for kunne rumme så meget affald som muligt, inden det køres direkte til forbrænding.

Den anden type lastbil har to kamre – med skillevæg, og de tømmer genbrugsbeholderen. Herefter kører de fyldte lastbiler til Østager ved Vollerup og omlastes i adskilte båse, således at sorteringen fra husholdningen fastholdes.

Artiklen fortsætter under annoncen

En omlastning er nødvendig, idet vi ikke har et behandlingsanlæg i nærheden af Sønderborg. hvor renovationsbilerne kan læsse direkte af ved anlægget. Vi benytter behandlingsanlæg i Ribe og Vojens

EU og den danske regering har krav til genbrugssortering. Vi kan i Sønderborg Kommune se, at der stadig er genanvendeligt affald fra husstandene, som ender i beholderen til dagrenovation.

Derfor har Sønderborg Forsyning og Sønderborg Kommune besluttet, at udvide den nuværende sortering fra to beholdere og tre fraktioner  -1. Dagrenovation, 2. metal, glas og hård plast 3. pap, papir og plastfolie – til tre beholdere med seks fraktioner 1.Dagrenovation/restaffald, 2. madaffald, 3. plast, 4. pap og papir, 5. metal, 6. glas -for at få mere genanvendeligt affald.

Den nye sortering ved husstandene indføres i 2020.

Som svar på det andet spørgsmål fra Jørn Thrane vedrørende hvad renovationsfolkene siger, så er det ikke korrekt. Som ovenfor nævnt, så tømmes genbrugsbeholderne i adskilte båse og leveres fra de enkelte båse videre til finsortering på behandlingsanlæg.

Jeg vil gerne understrege, at er der tvivl om det eller opleves der, at renovationsfolkene ikke svarer som forventet, så vil Sønderborg Forsyning meget gerne have besked. Ellers har vi ikke mulighed for at rette den slags misforståelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til det sidste spørgsmål omkring Sønderborg Kraftvarmeværk, så er svaret, at Sønderborg Kraftvarmeværk ikke brænder træpiller af, og derfor er svaret, at de ingen træpiller modtager fra Canada.

Du kan læse Jørn THranes indlæg HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Kultur, Sønderborg

Jan Hellesøe kommer med ‘Forudsigelser’ på Sønderborg Teater

1. december 2021 Kultur

Hvordan i alverden gjorde han det? Sådan lyder det fra mange, når de har oplevet Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende hjerne-manipulator rammer landet med en landsdækkende tourné i efteråret ‘22, hvor han vil fucke med danskernes hjerner med sine uforklarlige manipulationer. Du har sikker set Hellesøe på tv i ‘Fuckr med dn hjerne’ eller ‘Manipulator’, […]

Læs mere...