Debatindlæg: Venstre er åbne for at give lånegaranti til Privatskolen Als

2. juli 2020 Sønderborg

Byrådsmedlem Tage Petersen, Venstre, skriver:

I forbindelse med ansøgningen fra Privatskolen Als om kommunegaranti for lån til en udvidelse, giver Anders Stubkjær fra de Radikale i et læserbrev udtryk for, at det ikke er en kommunal opgave, og at vi bør bruge kræfterne på at styrke folkeskolen.

I Venstre er vi enige i at det ikke er en kommunal kerneopgave at støtte en privatskole, men vi betragter friskoler og privatskoler som ligeværdige med folkeskolen, og selv om vi i de senere år har puttet rigtig mange penge i folkeskolen, så er der elever som både socialt og fagligt trives bedre i en anden skoleform.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har vi respekt for i Venstre, og er derfor optaget af at forældrene har et reelt frit valg af skole.

I den aktuelle sag, var vi i Venstre umiddelbart positive overfor ansøgningen i Økonomiudvalget, men da punktet blev udsat, tager vi først endelig stilling efter en yderligere dialog med Privatskolen Als i august.

Læs Anders Stubkjærs indlæg her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...