Budgetaftale: Der er også tænkt på Broager i Budgetaftale 2022

29. september 2021 Politik

I den kommende kommuneplan for 2023-2035 skal der udpeges nye områder til boligudvikling, så både offentlige og private investorer kan skabe nye boligområder med spændene boligformer.

Det står i Budgetaftalen, som Byrådet skrev under tirsdag formiddag.

Byrådet vil i 2022 indgå i en yderligere dialog omkring Teglværksgrunden i Broager for at bidrage til, at der bliver sat gang i en udvikling af området. Formålet er at skabe boligudvikling i ”bybåndet”, så Broager Skole fremadrettet kan fastholde et godt og solidt elevoptag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig vil Byrådet arbejde for, at der bliver mulighed for parcelhusgrunde øst for Broager. Disse udviklingstiltag skal ses i sammenhæng med planen for udvikling af Broager bymidte, der skal være færdig til politisk behandling i år.

Der er i 2021 kommet Blå Flag på Lågmaj Strand, og Byrådet har opprioriteret rengøringen af området gennem projektet ‘Grøn turisme’, der har til formål at få flere unge, uden for arbejdsmarkedet, interesseret i grønne jobs. De lokale foreninger har bedt om tilskud til at gøre opsætningen af en badebro ved Lågmaj Strand færdig og de får et engangsanlægstilskud i 2022.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Politik, Gråsten

Nu skal der laves en bystrategi for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund

19. oktober 2021 Politik

Sønderborg Kommune tager fat på sin femte bystrategi og denne gang er det borgerne i Gråsten, Rinkenæs og Egernsund, der inviteres til at deltage i arbejdet med at definere deres byområdes identitet og potentiale – og udpege den fremtidige retning for byområdets udvikling. Kommunen forsøger på flere forskellige måder at få input fra borgerne: Det […]

Læs mere...