Der kommer ikke julemarked i Cathrinesminde Teglværk i år

16. oktober 2022 Broager

Hvert år plejer der at være hele to weekender med markedsboder, som bugner med kunsthåndværk og husflid i Cathrinesminde Teglværk og det har hidtil været et glimrende udflugtsmål.

“Men det bliver ikke til noget i år, fordi Museum Sønderjylland har hævet lejen betydeligt og varslet at den også stiger næste år”, siger Ebbe Norsprang, der, sammen med sin hustru og flere andre, har været med til at arrangere juledagene i teglværket.

Han fortæller videre, at energikrisen betyder højere elregninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men i Cathrinesminde Teglværk betalte vi – ud over leje af bygningerne  – også for elforbruget samt rengøring”.

Julemarkedet har ikke let ved at finde et sted, som egner sig.

“Vi skal have mulighed for at lade vores boder blive stående i godt en uge, fordi vi helst vil holde åbent to weekender i træk. Erfaringer har vist, at det er rigtigt godt, fordi den første weekend er med til at løfte besøgstallet i den næste”, siger Ebbe Norsprang.

En del af de kreative mennesker, der plejer at udstille på teglværket, var med på Krea-messen i Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lidt historie

“Julemarkedet med husflid og kunsthåndværk begyndte på Sandbjerg Gods, hvor vi stod i staldbygningen. Vi var i køernes båse og gæsterne gik i renden langs båsene”, fortæller Ebbe Norsprang.

Men Sandbjerg skulle på et tidspunkt ombygge stalden til noget andet og så sluttede eventyret.

“Heldigvis kunne Broager-borgmester Jørn Lehmann Petersen hjælpe os indenfor i teglværket, men nu skal vi igen til at finde et nyt sted, hvor vi kan være”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk