Det tyske mindretal vil hejse det tyske flag i Danmark – uden først at skulle be’ om lov

25. juni 2019 Kultur

Det tyske flag må kun vaje i Danmark, hvis der er givet tilladelse til det på forhånd.

Men det vil det tyske mindretal have lavet om, skriver Politiken.

“Et anerkendt mindretal bør kunne flage med sit flag ved særlige lejligheder”, siger Hinrich Jürgensen, formand for det tyske mindretal i Danmark.

“Men jeg ved godt, at vi i Danmark har en særordning og derfor kunne det være interessant at finde en pragmatisk løsning”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan være, at vi ved officielle begivenheder kan flage med det tyske flag ved vores institutioner, uden at vi først skal spørge om lov”.

Som et eksempel nævner formanden, at det vil være passede at gøre, hvis der kommer besøg af højtstående tyske repræsentanter.

Det kunne også være på mærkedage.

Her foreslår Jürgensen, at mindretallet kan flage på officielle bygninger uden først at skulle anmode politiet skriftligt og få et skriftligt svar tilbage.

“Det er af respekt for de gæster, der er inviteret og kommer”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Danmark er der regler for, hvilke flag der må hænges op, og hvornår de må gøre det. Man må flage med Dannebrog, det grønlandske og det færøske flag, EU-flaget samt Sveriges, Norges, Islands og Finlands flag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Bitzer Electronics gør grøn omstilling nemmere for medarbejderne

10. december 2022 Erhverv

Bitzer Electronics har installeret ladestandere, så medarbejdere og gæster har mulighed for at lade deres el- eller hybridbil imens de er på arbejde eller besøg og det har flere effekter end blot én. Det skriver ProjectZero. Virksomheden har tre 22kW ladestandere med to ladeudtag i hver, dermed seks lademuligheder og en af medarbejderne der både […]

Læs mere...