DI Sønderjylland: Fantastisk flot ‘erhvervsvenligheds-rejse’ Sønderborg har præsteret

30. november 2020 Erhverv

Med hyppige besøg på virksomheder og med en løbende grundig gennemgang af alle kommunens forskellige indsatsområder, der har betydning for virksomhederne i kommunen, så er det nu lykkes Sønderborg at bringe sig op på samlet flot 25. plads i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2020.

”Sønderborg får hermed bragt sig op i en liga, hvor det bliver interessant for andre kommuner, der ønsker at forbedre deres erhvervsvenlighed at skele til, hvordan kommunen har båret sig ad. Det er en fantastisk flot rejse, kommunen har præsteret. Og det ville ikke undre mig, hvis den rejse fortsætter”, siger formanden for DI Sønderjylland, Hans Olling, i en pressemeddelelse.

Dykker man ned i undersøgelsen tegner der sig hele to kategorier, hvor kommunen nu er kommet op i top-ti listen. En tredjeplads henter kommunen ind i kategorien ”Kommunal sagsbehandling”, og i kategorien ”Fysiske rammer” bliver det til en ottendeplads i sammenligning med resten af landets kommuner.

”Det er utroligt flot, at Sønderborg nu har fået så godt styr på sagsbehandlingen. For enhver kommune gælder det om at have hurtig og effektiv behandling af sager på vegne af virksomhederne. Det har stor betydning, så virksomhederne ikke skal vente for længe på afgørelser. Unødig ventetid betyder tabt produktion for den enkelte virksomhed. Så det er godt, at Sønderborg er så fint kørende på det område”, siger Hans Olling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også placeringen på kategorien ”Fysiske rammer” får rosende ord med på vejen af formanden for DI Sønderjylland.

”Gode fysiske rammer er en forudsætning for, at en virksomhed kan vokse og skabe arbejdspladser. Det skal være muligt at udvide produktionen og skaffe mere plads dertil og der skal være en god digital infrastruktur”, siger Hans Olling.

Der er ikke mange steder, hvor man i undersøgelsen kan se en tilbagegang for kommunen. Men der er dog et par kategorier, hvor er kommunen gået markant tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

På kategorien ”Skatter, afgifter og gebyrer” med fokus på kommunens indkomstskat, de kommunale erhvervsskatter samt afgifter og gebyrer, sender de lokale virksomheder kommunen hele fjorten pladser tilbage siden sidste år.

Og ligeledes går det tilbage for kommunen i kategorien ”Kommunens image”, der handler om kommunens evne til at tiltrække nye borgere og nye virksomheder.

Du kan læse erhvervsudvalgets formands kommentarer til analysen ved at klikke her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...