Ejerne af de ældre boliger i Augustenborg bliver guidet når de restaurerer

Lise Kristensen og Erik Lauritzen. Foto: Ole Kæhler
Lise Kristensen og Erik Lauritzen. Foto: Ole Kæhler
21. marts 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Hertugbyens Restaureringspulje skal hjælpe boligerejerne, som har huse tæt på Augustenborg Slot, med at få dem restaureret, så den del af byen kan fremtræde, som dengang hvor der var hertuger på slottet.

Det er Lillian Kristensen fra Mors, som er hyret ind til at stå i spidsen for restaureringspuljen og det er hun, fordi hun har erfaringer fra lignende projekter.

“Der er historie i og imellem bygningerne og jeg godt li’ at få restaureret gamle bygninger”, sagde Lillian Kristensen på onsdagens pressemøde, hvor borgmester Erik Lauritzen fortalte, der nu er 70 millioner kroner i restaureringspuljen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Augustenborg er der lige nu 1o fredede huse og 50 som er bevaringsværdige.

“Og der dukker sikkert flere frem,”, sagde Lillian Kristensen, som glæder sig til at møde de boligejere, som vil restaurere deres boliger.

“De skal have modet til at slippe styringen og lade vores eksperter tage over. Men selvfølgelig er husene til at bo i, når de er færdige – også selvom thermoruderne måske er skiftet ud med etlags ruder og et forsatsvindue”.

Hertugbyens Restaureringspulje dækker de 75 procent af prisen på restaureringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Boligejeren skal betale 25 procent og de penge hentes sikkert hjem igen, fordi huset bliver mere værd”.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...