Ekstra hænder på vej ind i hjemmeplejen

25. januar 2022 Erhverv

For knap et par uger siden efterlyste Sønderborg Kommune pensionerede sygeplejersker eller andre med en sundhedsfaglig uddannelse, som vil give en hånd med på kommunens social- og sundhedsområde.

“Og efterlysningen gjorde, at vi lige nu er i gang med at ansætte omkring 30 medarbejdere for en periode på et par måneder, så hjemmesygeplejen, hjemmeplejen og plejecentrene kan få hjælp til at komme gennem den sidste del af Coronaen”, siger leder af hjemmeplejen og hjemmesygeplejen Marianne Krarup til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller, at de medarbejdere, som reagerede på pressemeddelelsen, har en sundhedsfaglig uddannelse og de skal derfor ikke igennem en oplæring. De er også på pension, så kommunen skal ikke vente på, at de bliver fri af et andet job.

“I hjemmeplejen var der mandag 39 Corona-sygemeldte medarbejdere og de 10 af dem kører i distrikt Fjord”, siger Marianne Krarup og fortæller, at det er udfordrende.

“Nogle ældre bliver hjulpet op om morgenen og nogle får også medicin. Det kan vi ikke bare rykke til klokken 11, fordi vi mangler medarbejdere. Det gør så, at hjemmeplejen kommer om morgenen og hjælper med de ting og kører igen. De andre opgaver, som hjemmeplejen har hos den ældre, de skubbes så til senere på dagen og det giver flere besøg end i såkaldt normaltid”, siger Marianne Krarup og tilføjer, at langt de fleste ældre forstår, at det er Corona-situationen, som vender op og ned på den daglige rytme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Smittede skal isolere sig derhjemme – og i børnefamilier skal en af forældrene være hjemme, hvis et barn er smittet. Og en stor del af de social- og sundhedsansatte har børn.

Hvis ikke, vi havde Corona, så ville der alligevel mangle social- og sundhedshjælpere.

“Så Coronaen giver os en forsmag på, hvad der venter, hvis ikke der gøres noget på området. Vi hører politikerne tale om, at sosu-fagene skal tales op, men jeg tror ikke, det rækker”, siger Marianne Krarup.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...