Ellen Trane Nørby vil være en anderledes borgmester end Erik Lauritzen

21. oktober 2020 KV21

Tirsdag fortalte SønderborgNYT, at Ellen Trane Nørby, som er folketingsmedlem for Venstre og også tidligere minister, vil være borgmester i Sønderborg.

Og onsdag havde Venstre indkaldt til pressemøde, hvor Karsten Schøn, som er formand for Venstre i Sønderborg, fortalte, at han er rigtigt glad for, at Ellen Trane Nørby stiller sig til rådighed.

“Ellen Trane Nørby er meget dygtig og jeg ser frem til, at Venstres medlemmer giver hende opbakning til at blive vores borgmesterkandidat, når vi samles på mandag. Først i december sætter vi resten af holdet”, sagde Karsten Schøn som indledning på pressemødet, hvor Ellen Trane Nørby var hovedperson.

SønderborgNYT live-streamede pressemødet og du kan se det her på linket.

Efter pressemødet stillede den kommende borgmesterkandidat op til interview, hvor hun blandt andet fortalte, at hun vil samarbejde på tværs og med alle de partier, der sidder i Byrådet.

“Vi skal væk fra den blokpolitik, som Erik Lauritzen fører, sagde Ellen Trane Nørby i interviewet, som du finder her på linket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane Nørby vil også flytte beslutninger ud af forvaltningerne, så blandt andre landsbylaugene får mere indflydelse.

Borgmesteren undrer sig

Borgmester Erik Lauritzen undrer sig over, at Ellen Trane Nørby siger, at han fører blokpolitik.

“Hvis hun havde sat sig lidt ind i tingene, så kunne hun se, at flertalsgruppen faktisk favner bredt – og hun ville også have set, at Venstre har en formandspost i ét af de stående udvalg”, sagde borgmesteren.

Du kan se SønderborgNYTs interview med Erik Lauritzen på linket her.

Skrevet af: Ole [email protected]