En eventuel eksportnedtur vil ramme ekstra hårdt i Sønderborg

31. oktober 2019 Erhverv

De mørke skyer trækker så småt op omkring dansk økonomi. Det tyske marked er i teknisk recession, Sverige oplever også en opbremsning og et kaotisk brexit samt handelskrig mellem Kina og USA tyder på, at dansk økonomi må forberede sig på nedgang i de markeder, vi eksporterer til. Det vil ramme en lang række danske kommuner, hvor beskæftigelsen er meget afhængig af eksporten.

Det fremgår af en analyse fra Dansk Erhverv.

“Der er 10 kommuner, som er virkeligt udsatte. Det er her, at en nedtur vil blive følt ekstra hårdt”, siger Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg topper listen over de absolut mest sårbare kommuner.

Analysen sammenholder, hvor mange arbejdspladser i kommunerne som er afhængige af eksport.

Dertil ser man på, hvor mange der pendler ind fra andre kommuner, andelen af private arbejdspladser og sammensætningen af det lokale erhvervsliv.

Derfor topper Sønderborg

Sønderborg tager ifølge Tore Stramer suverænt førstepladsen, fordi andelen af arbejdspladser, der er afhængige af eksport, ligger på hele 59 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

En stor del af dem arbejder dertil i virksomheder, der fremstiller maskiner og elektrisk udstyr, i f.eks. Danfoss og Linak, som ifølge Tore Stramer er ekstra sårbare i en økonomisk nedtur.

Endelig vil en andel af indpendlere på kun 14 pct. ifølge Tore Stramer koncentrere en eventuel nedtur i kommunen.

Læs mere HER på Dansk Erhverv

Artiklen fortsætter under annoncen

Og her kan du læse, hvordan Erhvervsudvalget forsøger at tage en eksportnedgang i opløbet KLIK på LINKET HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...