Erhvervsudvalget er på forkant med en måske kommende nedgang i eksporten

31. oktober 2019 Politik

De mørke skyer trækker så småt op omkring dansk økonomi. Det tyske marked er i teknisk recession, Sverige oplever også en opbremsning og et kaotisk brexit samt handelskrig mellem Kina og USA tyder på, at dansk økonomi må forberede sig på nedgang i de markeder, vi eksporterer til. Det vil ramme især i Sønderborg, hvor beskæftigelsen er meget afhængig af eksporten.

Det fremgår af en analyse fra Dansk Erhverv.

“Og det er også derfor, Erhvervsudvalget arbejder med en Tyskland- og en Kinastrategi, hvor vi er i gang med at finde mellemstore virksomheder, der har en interesse i at sælge i Kina”, siger Gerhard Bertelsen, formand for Erhvervsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skal man sælge til Kina, så skal man have unikke produkter. Det du’er jo ikke at komme med noget, som de selv har derovre i forvejen”, siger Gerhard Bertelsen til SønderborgNYT.

Det er nærmest indlysende, at Erhvervsudvalget er i samarbejde med Vækstrådet.

“Og både Danfoss og Danske Bank siger, de gerne hjælper andre virksomheder, der vil have kineserne som kunder”, siger udvalgsformanden.

Tyskland-strategien

Der har tidligere været besøg i Sønderborg af iværksættere fra Nürnberg og til foråret tager Erhvervsudvalget til Nürnberg, hvor vi vil se, hvordan de arbejder med iværksætteri.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når vi siger, at Sønderborg er porten til Europa, så kan vi også sige, at Sønderborg er porten til Skandinavien – og er der tyske virksomheder, der vil ind og handle på det Skandinaviske marked, så kan de jo flytte til Sønderborg, hvor langt de fleste taler tysk”, siger Gerhard Bertelsen.

Et logisk problem

Erhvervsudvalgsformanden kan sagtens se, det er et problem, hvis der kommer en nedgang i exporten og den rammer to store virksomheder, der eksporterer næsten alt det, som de fremstiller.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er som for mange år siden, hvor mange lokale virksomheder havde én kunde – og det var Danfoss. Fra Danfoss’ side blev der sagt, at samarbejdet ville vare en årrække og imellemtiden skulle leverandørerne kigge sig omkring efter andre kunder”, siger Gerhard Bertelsen.

Når Erhvervsudvalget går så meget ind i at bane vejen eksportvejen for mellemstore, lokale virksomheder, så handler det om arbejdspladser. Jo flere virksomheder, der har et godt salg til udlandet, jo flere mennesker kan arbejder i dem – og det er også godt for kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På linket HER kan du læse, hvad Dansk Erhverv ser i krystalkuglen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk