EU-valg: Venstre-kandidat vil holde fast i grænsekontrollen en tid endnu

3. maj 2019 Politik

EU-kandidat Linea Søgaard-Lidell, Venstre, skriver:

Danmark udvider og forlænger nu vores bidrag til EU’s Frontex-styrke, som skal sikre EU’s ydre grænser. Det har statsministeren meddelt vores kolleger i EU. Senest på EU-topmødet før påske.

Og Europa-Parlamentet har nu godkendt beslutningen om, at mangedoble Frontex-styrken til 10.000 mand i løbet af 2026, sådan som vi har ønsket fra Venstres side.

Det sker dog ikke uden, at De Radikale med Morten Helveg Petersen i spidsen straks benytter lejligheden til at kritisere, at Danmark overhovedet har indført grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Og tilskynder til en hurtig afvikling af kontrollen ved grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg må bare sige det helt klart: Grænsekontrollen skal fortsætte, indtil vi kan konstatere, at der er styr på sikringen af EU’s ydre grænser.

Det er forudsætningen for, at vi kan vende tilbage til det frie EU med åbne grænser mellem landene, som jeg også ønsker mig tilbage. Sammen med et forstærket politi-samarbejde, der kan bekæmpe international kriminalitet.

Det er en bevidst prioritering, for selv om grænsekontrollen koster penge og binder mandskab på grænsen, så kan vi konstatere, at kontrollen virker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kan konstatere, at vi løbende får stoppet både menneskesmuglere, ulovlige migranter og våbensmugling. Og tydeligt får sendt et signal til både migranter og menneskesmuglere, om at Danmark ikke er et tag-selv-bord.

Det er vigtigt. Vi så da Mette Frederiksen og Socialdemokratiet sidst var i regering, hvordan man med lempelser af udlændingepolitikken gjorde Danmark til en magnet for migranter fra Nordafrika og Mellemøsten. Det fik tilstrømningen til Danmark til at stige voldsomt frem til, den nye Venstre-regering greb ind i 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har endelig fået styr på tilstrømningen til Danmark – og til EU. Det har krævet både nogle konsekvente indgreb i Danmark og internationale aftaler.

Og det vil også kræve, at vi udbygger indsatsen med at opbygge samfundene i de lande, migranterne kommer fra. Det kræver, at vi begynder at handle langt mere med landene, end vi gør i dag.

Vi skal have helt styr på grænsen til Europa. Vi skal være sikre på, at dem, der kommer ind i EU, har et lovligt og ærligt ærinde her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kurs vil jeg forfølge i de kommende år. Jeg vil have et Danmark, hvor vi kan have tillid til, at regering og myndigheder har styr på grænsen og styr på tilstrømningen.

Men det kommer ikke af sig selv. Det kræver klare og bevidste prioriteringer. Som Venstre leverer dem i regeringen, i Folketinget – og i Europa-Parlamentet.

Og det kræver bevidste prioriteringer for den enkelte dansker. Når du står i stemmeboksen og skal vælge et nyt Folketing og nye repræsentanter til Europa-Parlamentet, så vælg dem, som forfægter Danmarks interesser i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som sikrer en udlændingepolitik, hvor vi har styr på tilstrømningen. Som gør EU til en effektiv medspiller, når vi skal løse de grænseoverskridende udfordringer, som økonomi og frihandel, miljø, klima, uddannelse og forskning og bekæmpelse af international kriminalitet og ulovlig migration. Det vil jeg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...