Få hjælp til at installere Linux på din pc

9. november 2020 Sundeved

Lørdag den 14. november mellem klokken 13 og 16 har Linux-foreningen Alslug atter et arrangement i Foreningenshuset på Ullerup gl. skole – og fo0r at følge anbefalingerne, så kan der højst være ti deltagere og de skal senest dagen inden tilmelde sig via hjemmesiden alslug.dk

Giv din aflagte pc en sidste chance. Tag den med til sikker Linux-installation i Alslug. Vi løser de problemstilinger vores gæster måtte have.

Vi tager gerne imod aflagte både stationære og bærbare pc’er, m/u harddisk, men inden du afstår din indtil 8 år gamle computer, vil vi gerne demonstrere en tilsvarende pc med Linux installeret, skriver foreningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og mon ikke du lige vil se Linux på din egen medbragte pc og blive overrasket?

Ved enhver donation af hardware til foreningen Alslug, forbeholder vi os retten til ubetinget at gøre med den hardware, vi måtte ønske, herunder aflevering til elektronikskrot. Det være sig bærbare og stationære pc’er, skærme, kabinetter m/u isat isenkram, mus, tastaturer og andre hardware-løsdele.

Donerede harddiske bliver overskrevet efter de regler som USA’s forsvar bruger ved kassering af deres harddiske.

Artiklen fortsætter under annoncen

I gang med at gøre pc’ere klar

Vi er ved at samle de bedste stumper sammen til et antal Linux computere. I Alslugs bestyrelse er vi ved at diskutere hvem der skal have disse pc’er og på hvilke betingelser. Men det bliver ikke en direktør med en høj indkomst.

Da alle opdateringer er gratis i Linux – også kontorpakken, er der kun udgifter til strøm og en internet/wifi forbindelse i den billige ende. Egne data gemmes på et usb-stick. Alle brugerfiler på selve Linux pc’en bliver slettet ved genopstart. Det vil sige efter en bruger har slukket computeren kan ingen tilgå andre brugeres data med mindre vedkommende glemmer sin usb-stick i pc’en!

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan du med Linux

Man kan ikke spille Fortnite på pc’en, men til netbank, surf, Facebook Google, mail, egen læges hjemmeside, skrive dokumenter og lave budget i regneark og meget andet, er computeren meget velegnet. Og Linux regnes at være så sikker at pc-virus ikke forekommer. Man kan ikke tillade at supercomputere skal bruge tid på pc-virus. Rigtig mange af dem bruger Linux.

Mange mener vores tilbud er for godt til at være sandt. Men den er god nok. Dog kan du ikke  købe noget brugbar Linux-software i butikkerne. Det er jo gratis at få installeret Linux.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så er vores support altid ved hånden i form af en mailingsliste.

Man kan også vende tilbage til senere arrangementer i Ullerup med pc’en under armen. Tag naboen med.
Kopiering af Linux er lovlig som følge af filosofien bag Open Source, frie programmmer.
Gratis adgang.

Alle er velkommen efter først til mølle princippet.

Læs mere og tilmeld dig på alslug.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...