Fælles studenter-mødested

11. april 2013 Politik

De studerende på Sønderborgs uddannelser savner et fælles mødested, og de efterlyser bedre information om aktiviteter og events – både på tværs af skolerne og på engelsk, eftersom en stor del af dem kommer fra andre lande. Det gælder ikke mindst på Syddansk Universitet i Sønderborg, hvor 70 pct. af de studerende er rejst hertil fra 50 forskellige lande.

Det var en af de vigtigste konklusioner efter en to-dages workshop for studerende i Sønderborg. Den blev holdt som led i det landsdækkende projekt ”12 byer på 12 måneder”, som tegner et portræt af 12 danske byer set med de unges øje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet er at finde frem til de unge borgere syn på byernes ressourcer og potentialer i forhold til det faktum, at storbyerne i stigende grad suger især ungdommen til sig, mens yderområderne affolkes. Konklusionerne skal i sidste ende gavne byernes arbejde med byudvikling og strategier, og det er perfekt timet, at Sønderborg er en af de udvalgte byer, eftersom kommunen netop nu inviterer borgerne til dialog om den nye kommuneplan i kampagnen: Råb Bare Højt!

Kampagnen kan man finde på facebook.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...