Fælleslistens Erik Lorenzen håber en plads på Socialdemokratiets valgliste

1. oktober 2020 KV21
Erik Lorenzen vil gerne have en stol i Byrådssalen
Erik Lorenzen vil gerne have en stol i Byrådssalen

Erik Lorenzen, der tidligere har siddet i Byrådet for Fælleslisten vil gerne være med i Byrådet igen – og derfor har han i søndags meldt sig ind i Socialdemokratiet.

“Jeg savner savsmuldet og vil rigtigt gerne være med igen og jeg mener, jeg kan få indflydelse, hvis altså jeg kommer på opstillingslisten og bliver valgt”, siger Erik Lorenzen.

Han fortællere videre, at der er en del mennesker, der har spurgt, om han ikke vil gå ind i politik igen.

“De spørger sådan set, om jeg vil bruge min fritid på at arbejde for andre – det vil jeg og jeg har det sådan, at går jeg ind i noget, så arbejder jeg også med tingene. Jeg kan godt li’ at få resultater og jeg kan li’ den politiske debat”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen har været en del af Fælleslisten i 15-20 år – og i det tidligere Byråd var han formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

“Jeg har meldt mig ud af Fælleslisten og det gjorde jeg uden at smække med døren, fordi det er hos Fælleslisten, jeg lærte at drive politik”, siger Erik Lorenzen og tilføjer, at tiden i Fælleslisten har været både god og lærerig.

Han har ikke den store tro på lokallister som eksempelvis Fælleslisten.

“Jeg vil ikke ofre min tid på noget usikkert – og lokallister og mindre partier har det svært”, siger Erik Lorenzen til SønderborgNYT. Nu hvor han har bestemt sig for at forsøge at blive opstillet, så skal det være for et parti, hvor der er en reel chance for at blive valgt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller også, at der skal laves meget benarbejde, når man er en del af en lokalliste. Det skal man, fordi der ikke er en organisation bag.

“Jeg så på mulighederne og vægtede dem i forhold til mine værdier. Socialdemokraterne har nogle klare holdninger til folkeskoler, privat- og friskoler og det passer fint til mig”, siger Erik Lorenzen, der har siddet med det politiske ansvar for folkeskolerne i fire år.

“Dengang havde jeg et godt samarbejde med Socialdemokratiet – og jeg synes, at Erik Lauritzen gør det rigtigt godt som borgmester. Ved at få alle partier med i budgetforligene, så har han nærmest neutraliseret oppositionen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...