Flere lokale unge fra familier med misbrug søger hjælp hos TUBA

20. januar 2021 Samfund

Unge fra familier med misbrugsproblemer strømmer til TUBAS rådgivninger landet over. Det viser den seneste opgørelse, der er offentliggjort i TUBAS årsrapport, som viser, at 2287 unge på landsplan henvendte sig for at få hjælp i 2020.

Antallet af henvendelser varierer fra by til by.

“Vores tal viser, at de unge mere end nogensinde før har brug for at få hjælp til at behandle de traumer, de har med sig fra en barndom med misbrugende forældre. Presset har aldrig været større, og det mærker vi hver dag i alle vores afdelinger, men især i byerne” fortæller Henrik Appel, der er landsleder i TUBA.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Sønderborg har vi oplevet en mindre stigning i antallet af unge, der søger hjælp”, siger psykoterapeut Inge Tylvad Andersen fra TUBA i Sønderborg.

Vigtigt at hjælpe de unge

“Hvis ikke vi hjælper de unge, så kommer de til at gå rundt med ar på sjælen resten af livet – og nogle vil måske ende med selv at drikke, fordi det lindrer og det er den verden, som de kender”, har lederen af TUBA i Sønderborg, Henrik Prien, tidligere sagt til SønderborgNYT.

Tuba hjælper de unge fra de er 14 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som teenager begynder man at blive mere bevidst om tingene og når unge flytter hjemmefra, så opdager de, hvor ondt det hele gjorde og gør – og det skal de deale med”, sagde Henrik Prien.

Tre ud af fire, som søger hjælp hos TUBA, er piger og kvinder.

Læs også: TUBA lærte mig at vælge et liv med liv

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...