Flere skonnerter lagde til i Sønderborgs havn

Skonnerter. Foto: Ole Kæhler
Skonnerter. Foto: Ole Kæhler
23. maj 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag var der hele seks skonnerter, som lagde til i Sønderborg Havn og blandt dem var Fylla, som også var her i sidste uge. Ombord var en 8. klase fra Højby Friskole, som ligger syd for Odense.

“Det er specielt at være på lejrskole på et skib, fordi vi kommer forskellige steder hen”, siger Emil fra friskolen. Han fortæller, han tidligere har været i Sønderborg med familien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg har været her for at se Hotel Alsik”, siger klassekammeraten Frederik. Lejrskole på et sejlskib er ikke den rene afslapning.

“Der skal virkeligt tages ved, når der skal sættes sejl”, siger Andrea, som også går i friskole i Højby.

Silke fortæller, at de er sejlet ud fra Svendborg.

“Vi sejlede først til Faaborg og så her til Sønderborg og torsdag sættes kursen mod Lyø, inden vi sejler retur til Svendborg”, siger hun. De andre skonnerter var Swaensburg fra Kampen, Jonas fra Frideriksstadt, Luciana fra Rotterdam, Samirah fra Hamborg og Eye of the Wind fra Jersey.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er der billeder af skibene.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...