Foredrag: Hvem siger barndommen er sorgløs?

31. oktober 2019 Samfund

Hvem siger barndommen er sorgløs er titlen på et foredrag med Jes Dige på Dybbøl Efterskole den 20. november klokken 19.

Jes Dige har medvirket i DR1 -dokumentaren “Mor er død – men det taler vi ikke om”, der blev vist i foråret 2016 og også i “Børnene fra Sorggruppen” på DR2 i foråret 2019.

Mange børn lever i de voksnes blinde vinkel og er alene med deres sorg. Sorg kan have mange årsager og ansigter. Det kan være sorgen over at have en syg bror, at man har mistet sin mor eller far, eller selv er kritisk syg. Skal vi hjælpe dem, skal vi tænke sorg på en ny måde, skriver Dybbøl Efterskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

I foredraget fortæller Jes Dige indlevende og konkret om sorgens betydning for barnet. Gennem sine 25 års arbejde med børn i sorg, har han igen og igen oplevet, at et dødsfald i den nærmeste familie skaber store forandringer i barnets personlighed og værdigrundlag. Udover at give en unik indsigt i ‘sorgens natur’ kommer Jes Dige også med bud på konkrete værktøjer der kan benyttes, når børn mister.

Dybbøl Efterskole er en specialundervisningsefterskole, og tager med dette foredrag det første spæde skridt på vejen til et center for viden og indsigt i unges livsvilkår med fokus på unge med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næste arrangement bliver en temadag med Jannik Beyer den 30. januar 2020. Jannik Beyer er psykolog, udviklingskonsulent og har tidligere arbejdet i Socialstyrelsen, Danida og som leder af Videnscenter for Autisme.

Du kan købe din BILLET HER

Du kan læse mere om Søndrborg Kommunes indsats for børn i sorg HER på LINKET

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Broager

Borgermøde om en ny cykelsti mellem Broager og Nybøl

27. oktober 2021 Politik

En ny, dobbeltrettet cykelsti mellem Nybøl og Broager er på vej, og derfor inviterer kommunen til borgermøde i Broagerhallen den 3. november klokken 17. På mødet kan man se forslaget til cykelstiens placering, stille spørgsmål og komme med input. På mødet vil der være repræsentanter fra Teknik- og Miljøudvalget, chef i Drift og Anlæg, Mette […]

Læs mere...