Forfatter Anne Mette Hancock fra Gråsten har masser af international succes

14. februar 2021 Kultur

Blot en uge efter at Anne Mette Hancocks debutroman Ligblomsten udkom i Tyskland, er hun strøget ind på den tyske bestsellerliste.

Som den første danske kvindelige krimiforfatter nogensinde, er hun at finde på Der Spiegels Top 20-bestsellerliste – i denne uge er hun rykket frem på en andenplads.

Det er en fantastisk præstation i et land, der ikke udgiver særligt meget dansk litteratur i oversættelse og kun meget få krimiforfattere.

Anne Mette Hancock er meget glad for nyheden fra Tyskland og den store succes, hendes bøger opnår i udlandet.

“Det er et kæmpe privilegium, og jeg er naturligvis både glad for og afsindig stolt over at være havnet på SPIEGEL-listen. Når man som jeg arbejder med historiefortælling, betyder det alverden, at der findes nogen derude, som har lyst til læse eller lytte med. At der er nogen, der føler, at det, jeg laver, har værdi for dem. Så jeg er enormt taknemmelig for, at min læserskare vokser for tiden — både internationalt og herhjemme”, siger Anne Mette Hancock i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligblomsten, der på tysk er blevet til Leichenblume, er første bog i Anne Mette Hancocks succesrige krimiserie, der indtil videre tæller tre bind.

Da den tyske udgave af Ligblomsten blev anmeldt i Frankfurter Allgemeine, blev den især rost for de to hovedpersoner og deres gode samspil og for et stramt, spændende plot.

Det går i det hele taget strygende i udlandet for Anne Mette Hancocks serie om makkerparret Heloise Kaldan og Erik Schäfer. Sidste år blev de to første bøger i serien solgt til udgivelse i USA og England til forlaget Crooked Lane med base i New York.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover er serien også solgt til udgivelse i en lang række lande, herunder Sverige, Rusland og Frankrig.

Anne Mette Hancock er journalistuddannet.

“Men jeg følte, at fakta ligesom begrænsede mig og ville meget hellere fortælle alle de historier, som jeg har indeni end jeg ville skrive andres historier”, har Anne Mette Hancock tidligere sagt til SønderborgNYT .

I 2018 blev hun kåret som Årets Forfatter på Bogforum og året før modtog hun Det Danske Kriminalakademis debutantpris 2017 for sin første krimi “Ligblomsten”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Anne Mette Hancock og Jakob Melander hyggede for bogcafé-gæsterne

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...