Forlig: Falck betaler erstatning til Ambulancefirmaet BIOS

24. juni 2019 Erhverv

Falck har indgået forlig med det hollandske ambulanceselskab BIOS i en sag, hvor Falck har misbrugt sin position til at presse konkurrenten ud i en konkurs.

Samlet løber kompensationen op i 152,5 millioner kroner. Forliget er indgået med Region Syddanmark, Bios’ hollandske ejer og konkursboet efter BIOS i Danmark.

Forliget betyder, at omkring 500 kreditorer efter BIOS’ konkurs kan få penge igen.

Det fortæller Falck i en pressemeddelelse.

Sagen strækker sig tilbage til dengang, hvor Bios overtog ambulancedriften i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

I januar konkluderede Konkurrencerådet, at Falck havde misbrugt sin dominerende position på markedet til at presse BIOS.

Ifølge rådet brugte Falck en fordækt kommunikationskampagne for at skabe uro om BIOS og så tvivl om, hvorvidt det kunne løfte opgaven.

Samtidig arbejdede Falck aktivt for at hindre, at ambulancereddere skiftede til Bios.

Det hollandske selskab havde store problemer med at rekruttere og leve op til sin kontrakt og gik til sidst konkurs i 2016.

Region Syddanmark oplyser, at regionen samlet havde krav på 120 millioner kroner og at det med forliget får dækket knap tre fjerdedele af de udgifter, som regionen har haft til sagen og BIOS’ konkurs.

Regionsrådsformand Stephanie Lose er tilfreds med aftalen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...