Forlig: Falck betaler erstatning til Ambulancefirmaet BIOS

24. juni 2019 Erhverv

Falck har indgået forlig med det hollandske ambulanceselskab BIOS i en sag, hvor Falck har misbrugt sin position til at presse konkurrenten ud i en konkurs.

Samlet løber kompensationen op i 152,5 millioner kroner. Forliget er indgået med Region Syddanmark, Bios’ hollandske ejer og konkursboet efter BIOS i Danmark.

Forliget betyder, at omkring 500 kreditorer efter BIOS’ konkurs kan få penge igen.

Det fortæller Falck i en pressemeddelelse.

Sagen strækker sig tilbage til dengang, hvor Bios overtog ambulancedriften i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

I januar konkluderede Konkurrencerådet, at Falck havde misbrugt sin dominerende position på markedet til at presse BIOS.

Ifølge rådet brugte Falck en fordækt kommunikationskampagne for at skabe uro om BIOS og så tvivl om, hvorvidt det kunne løfte opgaven.

Samtidig arbejdede Falck aktivt for at hindre, at ambulancereddere skiftede til Bios.

Det hollandske selskab havde store problemer med at rekruttere og leve op til sin kontrakt og gik til sidst konkurs i 2016.

Region Syddanmark oplyser, at regionen samlet havde krav på 120 millioner kroner og at det med forliget får dækket knap tre fjerdedele af de udgifter, som regionen har haft til sagen og BIOS’ konkurs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformand Stephanie Lose er tilfreds med aftalen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...