Forvaltningen: Ukrudtsbekæmpelse er meget tidskrævende

22. juli 2020 Erhverv

I Sønderbog kommune har vi valgt at være pesticidfri i vores bekæmpelse af ukrudt, hvilket er grunden til vi brænder ukrudtet. Det er en mere tidskrævende arbejdsgang og derfor kan man indimellem kan opleve, at Vej og Park kommer flere dage i træk på samme vejstrækning eller i samme område.

Efter en, som der beskrives i et debatindlæg på SønderborgNYT, regnfuld periode vil der være en del ukrudt og det tager derfor tid at komme igennem arealerne. Vej og Park har planlagt arbejdet og struktureret efter det serviceniveau, der skal leves op til for at vores kommune kan fremstå indbydende og mest mulig fri for ukrudt, skriver Drift og Anlæg i kommunens Teknik- og Miljøforvaltning i en mail til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fyldte overløb

Det er Sønderborg Forsyning, der står for kloaksystemet, mens Vej og Park tømmer regnvandsbrønde i hele kommunen, men oprensning kan selvfølgelig ikke kompensere for manglende kapacitet de steder, hvor systemet er overbelastet.

Et overbelastet kloaksystem i visser områder i byerne er et kendt problem mange steder – og mange kommuner arbejder sammen omkring klimaløsninger, der kan mindske belastningen af kloaksystemet.

Sønderborg Forsyning og Sønderborg Kommune arbejder derfor også tæt sammen for at se på mulige løsninger, der kan aflaste det eksisterende kloaksystem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Vej & Park giver anledning til stor undren

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk