Fredags-demonstration mod udvidelsen af Sønderborg Lufthavn

3. januar 2020 Erhverv

Den landsdækkende miljø- og klimaaktivist-forening ’Bevar Jordforbindelsen’ kommer fredag til Sønderborg for at demonstrere mod den planlagte udvidelse af Sønderborg Lufthavn. Det skriver foreningen på deres Facebookside.

Foreningen mener, at Sønderborg Kommune vil underminere Sønderborgs grønne omstilling og ProjectZero-visionen, hvis Sønderborg Lufthavn udvides, fordi det, ifølge foreningen, vil føre til en udledning af klimagasser, der er næsten tre gange større end det, som Sønderborg-området formår at reducere som beskrevet i ProjectZero-visionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er falsk markedsføring og et grønt bedrag, når Sønderborg Kommune udadtil siger, at den vil være klimaneutral i 2029, mens byrådet i praksis arbejder for det komplet modsatte. Sønderborg Kommune tager dermed ikke sit ansvar for klimaet alvorligt”, siger foreningens kontaktperson Simon Grimstrup til SønderborgNYT.

Sønderborg Kommune dannede i december måned selskabet Sønderborg Lufthavn A/S, som bliver det formelle omdrejningspunkt for driften af den udvidede lufthavn med blandt andet nye tilkørselsveje og en ny terminalbygning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi mener ikke, at lokalbefolkningen i Sønderborg har behov for flere flyrejser og turister kan sagtens komme med bus eller tog. Sønderborgs skatteborgere og fremtidige generationer skal ikke betale for kortsigtet vækst og udhuling af kommunens klimaambitioner”, siger Simon Grimstrup.

Sønderborg Kommunens kommunaldirektør Tim Hansen siger i en kommentar til aktivistgruppens fredagsdemonstration mod udvidelsen af Sønderborg Lufthavn, at bæredygtighed og vækst skal gå hånd i hånd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi hverken kan eller skal bremse vækst og udvikling, men finde løsninger, hvor bæredygtighed og vækst går hånd i hånd”, siger kommunaldirektøren til SønderborgNYT.

Det er uklart, hvordan fredagens demonstration kommer til at forløbe, men, ifølge foreningens Facebookgruppe, mødes demonstranterne på Sønderborg Station fredag klokken 15:30.

“Vi vil være på Rådhustorvet fra klokken cirka 16:30, hvor der deler flyers ud og snakke med interesserede om foreningens arbejde og samle opbakning til en fortsat protest mod udvidelsen af Sønderborg Lufthavn”, siger Simon Grimstrup til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Gråsten, Samfund

Klimadebat med klimaekspert Jesper Theilgaard i Ahlmannsparken

28. november 2021 Gråsten

Hvad er der sket, siden den sidste klimadebat i Sønderborg for to år siden? Hvor meget er klima-situationen forværret? Hvilke tiltag er der taget i henholdsvis Danmark og EU og hvilke tiltag er planlagt for de kommende år? Gør vi nok for at bekæmpe den globale temperaturstigning? Disse spørgsmål kommer igen til debat, når klimaekspert […]

Læs mere...